Mesaj ferm de la PSD: ”Școlile trebuie să fie pregătite pentru reluarea cursurilor în toamnă!”

Spread the love

Loading

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj ferm, în care spune că, în perioada aceasta de criză, Guvernul a aruncat numai firimituri administrațiilor locale, acestea fiind lăsate să se descurce pe cont propriu.

Liderul social democrat a vorbit despre necesitatea redeschiderii spitalelor și școlilor.

”Spitalele trebuie redeschise urgent în condiții de siguranță pentru pacienții cronici! Școlile trebuie să fie pregătite pentru reluarea cursurilor în toamnă! Trebuie asigurați bani pentru copiii și bătrânii din centrele sociale, pentru persoanele cu handicap sau pentru hrana și cazarea celor aflați în izolare.

Acestea sunt problemele reale ale tuturor orașelor din România. Realitatea, indiferent cât de mult încearcă Guvernul să o cosmetizeze este una singură: autoritățile locale din întreaga țară au fost lăsate să se descurce singure în gestionarea epidemiei COVID-19. Au cheltuit peste 800 de milioane de lei în criza sanitară, în timp ce Guvernul a alocat doar… 20 de milioane!

Parlamentul nu poate permite ca administrațiile locale să intre în faliment! Parlamentul trebuie să fie un partener de dialog pentru autoritățile locale, indiferent de culoarea politică! În final, singurul lucru care contează sunt cetățenii!

Acesta a fost mesajul ferm pe care l-am transmis azi primarilor de municipii, din tot spectrul politic, cu care m-am întâlnit la Parlament. Vom asigura în Parlament banii necesari pentru ca autoritățile locale să funcționeze în continuare în interesul cetățeanului”, a scris Ciolacu.

Tagged:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *