Metropolitan Life lansează Dr. KID, prima asigurare de sănătate din România dedicată copiilor

Spread the love

Loading

pentru parinti·   2014 este Anul Copilului pentru Metropolitan Life

·   Dr. KID este soluția unică pentru protecția copilului în situația diagnosticării cu o boală gravă, a spitalizării, intervențiilor chirurgicale și invalidități

·   Odată cu noul produs, Metropolitan Life lansează platforma online „Părinți în control”

Metropolitan Life lansează Dr. KID, prima asigurare de sănătate din România dedicată special copiilor, cu beneficii unice la nivel național. Produsul le oferă celor mici protecție 24 de ore din 24, în cazul diagnosticării cu o boală gravă, în eventualitatea unui accident, dar și alte beneficii importante pentru sănătatea acestora.

 

Grija părinților pentru copii se concretizează tot mai des în contractarea unor polițe de asigurare pentru cei mici. După ce, în 2013, numărul de polițe s-a dublat față de 2012, prima medie anuală pentru acest tip de asigurare situându-se în această perioadă în jurul valorii de 1.900 lei, Metropolitan Life va dezvolta și mai mult portofoliul de produse de protecție pentru cei mici, anul 2014 fiind, din punct de vedere al focusului activității companiei,Anul dedicat Copilului.

„Am creat Dr. KID pentru a susține rolul părinților de a-și crește copiii, protejându-le sănătatea și de a le oferi educație.Am ținut cont de preocuparea tot mai mare a părinților pentru protecția copiilor, dar și de statisticile care arată nivelul crescut al îmbolnăvirii cu o afecțiune gravă și al accidentelor la copii.Obligația noastră morală ca părinți este să fim pregătiți pentru situațiile neprevăzute din viața copiilor noștri, având soluția potrivită în momentele dificile. Cu Dr. KID, Metropolitan Life oferă părinților această soluție, atât prin beneficiile unice, cât și prin experiența locală și globală în administrarea riscurilor”, a declarat Theodor Alexandrescu, CEO Metropolitan Life.

La nivel mondial, la fiecare 3 minute, un copil este diagnosticat cu o boală gravă, conform unui studiu efectuat de Institutul Oncologic din București.Din aceeași sursă, în România, zilnic, 35 de copii și tineri cu vârsta între 0 și 26 de ani sunt diagnosticați cu o afecțiune gravă. Polița Dr. KIDgarantează primirea sumei asigurate stabilite în cazul în care copilul este diagnosticat cu una din 20 de afecțiuni grave, 10 dintre ele având incidenta cea mai mare în rândul copiilor, dar șia beneficiilor oferiteîn caz de fracturi, arsuri, spitalizare și intervenții chirurgicale sau invaliditate permanentă. În plus, Dr. KIDprotejează financiar copilul cu o anuitate educațională pe 5 ani în cazul decesului din accident al părintelui. De asemenea, părintele primește o indemnizație și în cazul apariției invalidității totaleși permanente în urma unui accident suferit de acesta.

Mai mult, pentru că statisticile arată că 80% din accidentele în care sunt implicați copiii se produc în casă, iar în vacanță copiii sunt mai expuși riscurilor, polița Dr. KID dublează beneficiile în cazul în care copilul întâmpină astfel de situații dificile în perioada vacanței de vară: fracturi, arsuri sau chiar apariția invalidității permanente.

Asigurarea Dr. KID poate fi încheiată fără să fie necesară o evaluare medicală a copilului sau părintelui, fiind disponibilă în 4 pachete de beneficii, în funcție de nivelul de protecție ales de părinți.

Odată cu Dr. KID, Metropolitan Life lansează și platforma online Părinți în control – www.parintiincontrol.ro, un spațiu virtual în care părinții pot obține sfaturi utile și îndrumare în legătură cu cele mai frecvent întâlnite probleme ale copiilor lor, chiar de la SuperNanny –Irina Petrea. Totodată, platforma cuprinde o secțiune cu cele mai relevante informații despre provocările cu care se întâlnesc părinții, în funcție de vârsta copilului, dar și jocuri educative. În plus, părinții pot afla din ce tipologie de părinți fac parte cu ajutorul quiz-ului „Ce tip de părinte ești?”și primesc recomandările specialistului în funcție de rezultatul obținut.

Promovarea Dr. KID va fi realizată în special în mediul online, incluzând platforma dedicată și o campanie media pe cele mai importante site-uri dedicate părinților, lifestyle și economice, dar și o pagină de Facebook, aplicații mobile și proiecte speciale pe tot parcursul anului.

Metropolitan Life mai deține în portofoliul de asigurări destinate copiilor încă două produse, Junior Extra și Junior Invest, a căror creștere a fost semnificativă anul trecut, întrucâtnumărul de polițe încheiate, cât și volumul de prime brute subscrise s-au dublat anul trecut în comparație cu 2012. Părinții s-au orientat în special către asigurarea pentru copii cu economisire garantată, numărul de polițe Junior Extra încheiate în 2013 fiind mai mult decât dublu față de volumul asigurărilor pentru copii cu componență de investiție, iar vârsta medie a copiilor de la care părinții au optat pentru o poliță de la Metropolitan Life a scăzut la 4 ani. Așadar, interesul pentru protejarea copiilor și asigurarea viitorului lor a crescut semnificativ. „Estimăm ca la finalul anului 2014, vom avea o creștere de 20% în ceea ce privește volumul asigurărilor dedicate copiilor”, a mai spus Theodor Alexandrescu.

Exemplu de calcul:

Dacă părintele achiziționează pentru copilul său pachetul Relaxat sau Grijuliu, beneficiile sunt următoarele:

BENEFICII (RON)

Relaxat

Grijuliu

Diagnosticare cu afecțiuni grave

50.000

75.000

Telediagnostic, a douaopiniemedicală

   

Fracturi/ Arsuri

2.000

3.000

Spitalizare/ zi

50

75

Intervențiechirurgicală

3.000

5.000

Invaliditatepermanentă din accident

50.000

75.000

Deces din accident

1.000

1.000

Invaliditatepermanentă din accident (Titular)

60.000

90.000

Deces din accident (Titular)

60.000

90.000

Prima de asigurare pentru aceste pachete, indiferent de vârsta copilului este de60, respectiv 90 lei pe lună.

***

Despre Metropolitan Life

Brand-ul Metropolitan Life se bazează pe istoria și succesul grupului MetLife (NYSE: MET)– Metropolitan Life Insurance Company – realizate de-a lungul celor 145 de ani în care a câștigat încrederea a peste 90 de milioane de clienți. Astăzi, prin filialele și companiile sale afiliate, MetLife deține poziții de conducere în piețe din Statele Unite, Japonia, America Latină, regiunea Asia Pacific, Europa și Orientul Mijlociu.

În România, Metropolitan Life:

· Este numărul 1* în asigurări garantate – accidente și îmbolnăvire

· Este numărul 3* în piața de asigurări de viață, cu 15% cotă de piață

· Are 15 ani de activitate pe piața locală de asigurări de viață

· Aproape 2 milioane de clienți beneficiază de asigurări de viață sau pensii private obligatorii oferite de companiile noastre.

*în funcție de primele brute subscrise la finalul anului 2012, cf. Raport Anual emis de Autoritatea de Supraveghere Financiară – Asigurări.

   Date de contact:

   Cristina Drăghici                                                                                      Sorina Mihail

   021 208 41 31                                                                                            0751 751 389

  cristina.draghici@metropolitanlife.ro                                    sorina@thepractice.ro