MINIMUNDUS – O excursie în jurul lumii într-o singură zi

Spread the love

Loading

MINIMUNDUS O excursie in jurul lumii intr o singura ziParcul MINIMUNDUS se află în sudul orașului Klagenfurt, capitala regiunii austríece Carintia din sud-estul Austriei. S-a inaugurat oficial la 3 iulie 1959 și face parte din asociația Rettet das Kind ( Salvați copiii). Aici sunt reprezentate în miniatură, la scara 1:25, unele din principalele monumente ale lumii. Pentru construirea unui model sunt necesari 5-6 ani. Cel mai scump dintre ele este sediul Vaticanului, (6 ani –  730.000 €). Banii din vânzările de bilete intră în contul asociației. 

Practic, în acest parc poți să faci turul lumii într-o singură zi și să vezi aproape toate locurile vestite din lume : Taj Mahal, Luxor-ul, Casa Albă, Kremlin-ul și multe altele. România este reprezentată de Mănăstirea Curtea de Argeș.

La Minimundus vezi miniaturi ale multor locuri celebre.Totul este realizat cu multă atenție la detaliu și totul regizat ca într-un spectacol. Lângă fiecare exponat există texte cu detalii astfel incat sa stii exact la ce te uiți.

 

Parcul Minimundus –  www.minimundus.at – situat lângă orașul Klagenfurt (Austria) și lacul Wörthersee,  este un parc tematic de 26.000 mp.

Biletul de intrare pt adulți costă 13 Euro, pentru studenți și persoane peste 60 ani costă 12 Euro, pentru copii între 6-15 ani costă 8 euro, iar copii sub 5 ani au intrarea gratuită. Mai sunt și bilete familiale și bilete pentru un sezon.

Sursa: cioca.ro, amfostacolo.ro, ghiduri-turistice.info