Moscova MANIPULEAZĂ EXTREMIŞTII maghiari din Harghita şi Covasna

Spread the love

Loading

Putin finanţează MIŞCĂRILE NAŢIONALIST-ŞOVINE din România şi

Moldova pentru a INCITA la URĂ şi CONFLICTE ETNICE. 

moscova sustine ungurii

Membrii celor “64 de Comitate (HVIM)” la masa cu cei din organizatia antiromana Miscarea National-Democrata (MND) din Republica Moldova

Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM), din care face parte şi presupusul terorist reţinut pe 1 Decembrie la Târgu Secuiesc, este înfrăţită cu o organizaţie rusofilă şi antiromână, din Republica Moldova. O analiză apărută în Republica Moldova demonstrează, din nou, cum foloseşte Moscova tineri naivi pentru a-şi pune în scenă planurile care vizează provocarea unor conflicte pe criterii etnice, atât în România, cât şi în Moldova.

 

Planurile secrete ale lui Putin pentru România şi Republica Moldova, prin care se încearcă cultivarea  unor tensiuni etnice încep să fie tot mai vizibile pe măsură ce apar noi informaţii legate de organizaţiile extremiste naţionalist-şovine care incită la ură în cele două ţări. 

O declaraţie a fostului ministru de Externe, Cristian Diaconescu, descrie perfect sensibilitatea şi seriozitatea subiectului. Fostul şef al diplomaţiei româneşti a explicat de ce trebuie luat foarte în serios Vladimir Putin, când se face analiza modului în care sunt finanţate organizaţiile extremiste. Situaţia din Ucraina expune perfect eficienţa acţiunilor de incitare la ură etnică finanţate de la Moscova.

„În Ucraina, înainte să înceapă războiul civil, posibilele conflicte etnice nu existau pe lista de vulnerabilităţi”, a declarat Cristian Diaconescu în emisiunea „EVZ TV” de pe B1 TV. 

 

Două ţări, două organizaţii extremiste în oglindă

Cele două organizaţii, Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM) şi Mişcarea Naţional-Democrată (MND) au organizat împreună mai multe manifestaţii, ceea ce dovedeşte o legătură maghiară-moldovenească extremistă foarte clară, informează descoperă.md.

Ştiut interesul Rusiei în Republica Moldova şi mai departe în estul Europei, dar şi acţiunile care indică faptul că se doreşte refacerea URSS, este clar că aceste mişcări nu sunt întâmplătoare şi poartă ampreunta Kremlinului.

HVIM militează pentru refacerea Ungariei Mari prin alipirea Transilvaniei, iar organizaţie similară din Republica Moldova, cere, printre altele, cere refacerea Moldovei lui Ştefan cel Mare prin alipirea mai multor judeţe româneşti.

În 2013, organizaţia antiromână Mişcarea Naţional-Democrată (MND) din Republica Moldova, înfiinţată şi condusă de avocatul Viorel Furtună, a încheiat un acord de colaborare cu gruparea HVIM, din care face parte şi Beke Istvan Attila, arestat pentru 30 de zile după ce SRI şi DIICOT i-au dejucat tentativa de atentat terorist la Târgu Secuiesc. Tot atunci, MND se înfrăţea şi cu partidul de extremă dreapta Jobbik din Ungaria, despre care se speculează că ar finanţa HVIM şi alte mişcări similare pe teritoriul României.

Recent, MND a precizat că are o colaborare şi cu Garda Secuiască, organizaţie paramilitară înfiinţată de extremistul Csibi Barna şi interzisă de o instanţă românească în 2010., conform deschide.md.

Sursa:

Moscova MANIPULEAZĂ EXTREMIŞTII maghiari din Harghita şi Covasna