Moțiunea de cenzură. Marcel Ciolacu a făcut anunțul așteptat de români

Spread the love

Loading

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis ca Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban să fie citită joi, 20 august 2020, de la ora 12.00.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a declarat, în cursul zilei de astăzi, faptul că va negocia cu toate forțele politice, mai puțin cu cele care sunt la guvernare – PNL și PMP.

„Cred că şi celelalte forţe politice vor fi responsabile şi vor vota această moţiune de cenzură. Atributul opoziţiei este de a depune moţiune de cenzură. Este pentru prima oară când nu mai există gri în politica românească, există doar alb şi negru. Cred că este cazul ca românii să afle cine este la putere şi cine este în opoziţie prin acest vot la moţiune”, a afirmat Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

Ciolacu a precizat că a discutat deja cu liderul Pro România, Victor Ponta.

”Cred că vom vedea la votul moţiunii. (….) Acum câteva zile, domnul Victor Ponta a spus că va vota moţiunea”, a punctat Ciolacu.
Potrivit documentului intitulat „Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mită generalizată”, reprezentanţii executivului au încălcat toate regulile impuse cetăţenilor în urma pandemiei cu noul coronavirus. Reprezentanţii Guvernului au încălcat toate regulile impuse cetăţenilor în urma pandemiei cu noul coronavirus, se arată în textul moţiunii de cenzură a PSD cu titlul „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată”. Documentul dedică un capitol „Chermezelor PNL în vreme de pandemie”, în care arată că „reprezentanţii Guvernului şi-au pierdut iremediabil credibilitatea în modul în care au gestionat pandemia”, mai notează economica.net.

Inițiatorii moțiunii suțin, de asemenea, că restricţiile contradictorii impuse cetăţenilor români au făcut ca actualul guvern să piardă controlul asupra pandemiei.

Un alt capitol din document se referă la „devalizarea bugetului de stat sub paravanul pandemiei”.

De asemenea, nivelul de trai al populației s-a prăbușit.

 

 

Tagged:

Comments are closed.