Ni se impun din nou restricții? Anunțul ministrului Nelu Tătaru

Spread the love

Loading

Ministrul Sănătății a făcut, astăzi, o serie de afirmații, după cele 2 zile de relaxare pe care le-au avut românii, o dată cu încheierea stării de urgență.

Tătaru a subliniat că o parte din agenții economici, dar și din români, nu respectă regulile. În funcție de evoluția zilelor următoare va urma o evaluare. De asemenea, Tătaru e de părere că va crește numărul cazurilor de îmbolnăviri, însă nu abruput.

„Am observat începând de pe 15 mai o confundare a măsurilor de relaxare cu relaxarea totală. Dacă am relaxat anumite domenii, am făcut-o tocmai considerând că aceste domenii ar putea fi cu cele mai puține repercusiuni.

Suntem într-un moment în care am văzut că în aceste două zile, atât o parte din agenții economici cât și o parte din populație au uitat să urmărească și acele reguli de funcționare și desfășurare a activității lor.

Reamintesc precauțiile și regulile trebuie să rămână de bază. Sunt 14 zile în care noi urmărim evoluția. Dacă această evoluție e nefavorabilă vom reinterveni și vom impune restricții. Dacă e favorabilă atunci putem să ne gândim și la alte relaxări.

Dar umărind primele două zile, nu neapărat e o îngrijorare, dar precauțiile sunt maxime. Trebuie să ne gândim săptămâna viitoare dacă răspunsul este negativ sau pozitiv după aceste 2-3 zile”, a precizat ministrul Nelu Tătaru.

Tagged: