NU, NU, NU, NU Mihai Răzvan Ungureanu!

Spread the love

Loading

Semnează și tu pentru demiterea lui Mihai Răzvan Ungureanu.

PSD Diaspora propune Diasporei o petiție

pentru demiterea lui MR Ungureanu de la conducerea SIE.

Ne adresăm și cerem sprijinul tuturor românilor din străinătate c

ărora le pasă de România.

Nu noi l-am votat dar noi îl putem trimite la groapa de gunoi a istoriei

unde îi este locul.

 

Semnează și tu pentru demiterea lui MRU

 

Cele patru Servicii Secrete (SRI, SIE, SPP, STS) au ajuns să aibă salarii cumulate mai mari decât cinci ministere importante din Guvernul României: Ministerul Economiei, Muncii, Transporturilor, Sănătații și Comunicațiilor.

 

 

NU NU NU NU Mihai Razvan UngureanuNiccolo Machiavelli a definit încă din secolul al XVI-lea procesul de distrugere în care se află România de azi prin trădarea şi jaful dreptei comuniste din interior. Unul din mijloacele prin care poţi păstra o ţară sub ocupaţie este „de a le lăsa propiile lor legi, de a impune numai plata unui tribut (datoriile externe – n.m.) şi de a însărcina un mic număr din cetăţenii ei (Mafia politică – n.m.) cu conservarea acestei posesiuni. Neputându-se menţine decât prin puterea şi protecţia ocupantului, aceşti guvernanţi sunt interesaţi să întrebuinţeze totul pentru permanentizarea stării existente. Şi fără îndoială că o ţară obişnuită să trăiască liber va fi mult mai sigur ţinută sub ascultare de către guvernanţi de încredere pentru el dintre propriii cetăţeni”.(Sursa: Cotidianul.ro, ziaristionline.ro)

MRU o biografie controversată

 

“1) În decembrie 1989 când la Iași ,în Universitate s-au semnalat primele proteste-mișcări anticomuniste, membrul CC al UTC Mihăiță Ungureanu, proaspăt sosit ca delegat-aplaudac de la mărețul Congres PCR prezidat de tov. Ceaușescu, de data asta pe post de “ochiul și timpanul”, mai multe surse confirmă că acesta observa atent tot ce mișcă contra și întocmea liste negre cu studenții protestatari.

 

2) Printre limbile străine cunoscute de Mihai Răzvan Ungureanu este şi limba ebraică, evident având în vedere originea etnică evreiască şi studiile sale. Interesant e că evită mereu să menţioneze acest lucru!

 

3) Mihai Răzvan Ungureanu are iniţieri grele într-ale masoneriei şi a altor activităţi ezoterico-oculte specifice societăţilor discreto-secreto-iniţiatice, fiind mason de vreo 20 de ani, azi cu un grad destul de măricel.

 

4) O parte din studiile-activităţile de la începutul carierei sale fulminante au fost finanţate şi de un celebru infractor internaţional, evreul Mark Rich, unul dintre jolly-jokerii marilor „magnaţi” evrei ai lumii, anume Rotschilzii, şi ai diverselor servicii secrete israeliene, coiniţiator în România anilor ’90 a mai multor tunuri financiare precum şi al TUNULUI TUNURILOR de la ROŞIA MONTANĂ. Mark Rich a fost condamnat până la urmă în SUA şi dat în urmărire internaţională de către FBI, dar s-a refugiat în Israel, apoi Elveţia pentru a nu fi extrădat. La presiunea finanţei evreieşti mondiale în sprijinul căreia a dat megaţepe internaţionale, a fost graţiat personal de fostul Preşedinte al SUA Bill Clinton.

 

5) O altă parte dintre studii i-a fost finanţată de Dinu Patriciu, căruia i-a şi mulţumit public pentru asta în 2004.

 

6) Odată cu investirea ca ministru de externe, în 2004, Mihai Răzvan Ungureanu şi-a declarat susţinerea pentru montarea portretului distrugătoarei României postbelice Ana Pauker, chiar în sediul ministerului de externe român. Reprezentanţii AAAPE i-au cerut în public ministrului Ungureanu să îndepărteze tabloul Anei Pauker, însă acesta a refuzat, recunoscând însă că iniţiativa afişării tabloului îi aparţine!!! Pentru cei ce nu ştiu tov. Ana Pauker a fost nr. 1 în România sovietizată, cetăţean sovietic şi agent NKVD. Cu titlul de înaltă consideraţie, Stalin i-a conferit gradul de colonel.

 

7) Fostul ambasador al României la Moscova, Dumitru Prunariu: „La numirea mea ca ambasador în Federaţia Rusă 2004 reprezentanţi ai Parlamentului României au insistat pe o misiune permanentă a noastră legată de Federaţia Rusă, şi anume urmărirea problemei TEZAURULUI ROMÂNIEI (confiscat de bolşevici în 1918). Total surprinzător şi de neînţeles pentru mine nici acum, în aprilie 2005 am primit ordin scris de la MAE, trimis de dl Leuştean (servantul şi subordonatul lui Mihai Răzvan Ungureanu) în numele lui Mihai Răzvan Ungureanu, să nu mai abordez în nici un fel şi sub nici o formă problema Tezaurului”!!!

 

8) În octombrie 2005, prin acordul dintre guvernele României şi Ungariei, conceput de Mihai Răzvan Ungureanu şi plasat „pe sub masă” la semnat în cadrul primei reuniuni guvernamentale Bucureşti-Budapesta, o parte din averea Fundaţiei private Gojdu rămase în Ungaria a fost transferată ilegal statului ungar, în ciuda opoziţiei Bisericii Ortodoxe Române, executoarea testamentară, care a cerut respectarea Testamen¬tului lui Emanuil Gojdu. Guvernul român ar fi trebuit să achiziţioneze contra cost o parte din „Curţile Gojdu” din Budapesta şi a oferit părţii maghiare posibilitatea constituirii unei fundaţii comune, care să continue munca filantropică iniţiată de Gojdu, până când în 2004, când brusc partea ungară a vândut Curţile Gojdu din Budapesta unei firme off-shore din Cipru, al cărei proprietar este o companie israeliană, „Autoker Holding Rt”, reprezentanţii ei afirmând că vor transforma Curţile Gojdu într-un centru comercial şi de agrement.

 

9) Mihai Răzvan Ungureanu vizitează Federaţia Rusă şi susţine că după suspecte discuţii între patru ochi cu Patriarhului Întregii Ruşii Alexei II-lea (în realitate ofiţer acoperit cu grad de general în serviciile secrete sovietice) a transmis acestuia un mesaj din partea Patriarhului Teoctist – afirmaţie respinsă imediat de Biserica Ortodoxă Română. Patriarhia Română a fost de-a dreptul enervată de o asemenea intruziune abuzivă şi mincinoasă în relaţiile externe ale Bisericii, într-un moment în care relaţiile dintre cele două Biserici erau la fel de încordate ca întotdeauna, din cauza pretenţiilor Bisericii Ruse asupra Basarabiei.

 

10) În mai 2006, Mihai Răzvan Ungureanu a declarat public că cetăţenii din aşa numita Republică Moldova vorbesc „o variantă a limbii române”, un fel de „light Romanian” dând din nou apă la moară celor ce susţin că acolo nu trăiesc români, ci moldoveni.

 

11) Mihai Răzvan Ungureanu a primit de 2 ori premiul „Felix Posen” în 1997 şi 1998, acordat de Universitatea Ebraică din Ierusalim, Israel.

 

12) În toamna anului 2009 MRU a fost acuzat de fostul purtător de cuvânt al SRI – Nicolae Ulieru că ar fi agent al unei puteri străine. „Eu, când am auzit de numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE, am avut o tresărire. Mi-am spus: oare preşedintele chiar nu ştie cine e omul ăsta, sau SRI nu l-a informat?”

 

13) „Grupul de Investigaţii Politice (GIP) a sesizat Parchetul General în legătură cu conflictul de interese în care s-a aflat fostul director SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a cărui familie a primit 170.000 de euro în 2009 şi 2010 de la firma austriacă OMV AG. GIP consideră, de asemenea, că era de datoria Comisiei Parlamentare de control al SIE să îl ancheteze pe Mihai Răzvan Ungureanu cu privire la problemele de securitate naţională pe care le implica relaţia sa cu OMV AG”, se arată într-un comunicat al GIP, condus de Mugur Ciuvică.

GIP menţionează că, potrivit declaraţiilor de avere ale lui Mihai Răzvan Ungureanu, în perioada în care a fost director al SIE, „principala sursă de venit a familiei sale a fost firma austriacă OMV AG“, întrucât Daniela Ungureanu, soţia actualului premier, a primit, în 2009 şi în 2010, în baza unui contract de „servicii de consultanţă medicală”, suma totală de 711.866 RON, adică 170.000 de euro, de la firma austriacă.

GIP a sesizat Parchetului faptul că fostul director al SIE s-a aflat în conflict de interese începând cu anul 2009, când soţia sa a început să fie plătită de OMV.

Grupul de Investigaţii Politice menţionează că, potrivit art. 70 din Legea 161/2003 (Legea Anticorupţie), „prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative”.

„În decembrie 2007 Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit director al SIE, funcţie de demnitate publică asimilată rangului de ministru. Începând cu 2009, firma OMV a devenit principala sursă de venit a familiei Ungureanu, Daniela Ungureanu încasând de la aceasta câte 85.000 de euro pe an (7000 de euro pe lună), de aproape 6 ori mai mult decât încasa Mihai Răzvan Ungureanu de la SIE”, se arată în comunicat.

GIP aminteşte că, potrivit art. 1 din Legea nr. 1/1998 privind organizarea şi funcţionarea SIE, „Serviciul de Informaţii Externe este organul de stat specializat în domeniul informaţiilor externe privind siguranţa naţională şi apărarea României şi a intereselor sale”.

Grupul de Investigaţii Politice arată că firma austriacă OMV AG face parte din zona de interes a SIE deoarece este proprietara Petrom, fiind una dintre firmele străine cu cele mai importante interese în România, cu rol strategic în domeniul energiei.

 

14) Bombonica de pe tortul faptelor eroice ale patriotului MIHAI RĂZVAN UNGUREANU a fost aşezată cu ocazia „încheierii”(??!!) relaţiilor veşnic tensionate româno-ruse, când, ca ministru de externe al României, a semnat în 2005 cu ministrul de externe rus Lavrov, cel mai păgubos act de politică externă postdecembrist pentru România „Legea pentru ratificarea Protocolului dintre România şi Rusia privind inventarierea relaţiilor bilaterale”. Mihai Răzvan Ungureanu a declarat ulterior că: „NU EXISTĂ PROBLEME ÎNTRE ROMÂNIA ŞI FEDERAŢIA RUSĂ”!!!??? Astfel România, prin UITARE(?!) îşi ia ADIO OFICIAL, de bună voie, prin trădare, de la România de Est (Basarabia), Tezaurul României sechestrat la Moscova de Lenin în 1918 şi „uitat/pierdut” de sovietici/ruşi, etc, etc. Adică tot ce a fost s-a cam …. şters/uitat dintr-o semnătură, bineînţeles în favoarea Rusiei şi spre enorma pagubă a României!!! Adio Basarabia, adio Tezaur!”. (Sursa: justitiarul.ro}

 

Istoricul Petre Țurlea: Mihai Răzvan Ungureanu a TRĂDAT România

în CAZUL MOȘTENIRII GOJDU

(din: SECVENTIAL cu Adrian Ursu – Inregistrare emisiune din data de 24 Februarie 2013)

 

Adrian Ursu: Adică Ana Pauker, ministru de externe al regimului comunist, a facut exact același lucru cu M.R. Ungureanu în zilelele noastre?

 

Petre Țurlea: Să cedezi un bun ce aparține neamului românesc înseamna să trădezi interesele acelui neam. 

 

Adrian Ursu: M.R. Ungureanu este istoric și  la baza acestei greșeli nu poate să stea lipsa de cunoștințe, ci este clar o trădare a intereselor neamului românesc.

 

Petre Țurlea: Cedarea [moștenirii Gojdu în favoarea Ungariei] de M.R. Ungureanu încalcă un Tratat internațional – cel de la Trianon (1920), care, prin articolul 249, spune că fundațiile românești de pe teritoriul Ungariei, inclusiv aceasta, aparțin statului român. Nerespectarea unei prevederi a acestui tratat poate duce la nerespectarea lui ca atare/în întregime. În 1937 a fost incheiat un alt acord între România și Ungaria, care recunoștea același lucru [drepturile române asupra fundațiilor din Ungaria].

În 1952, însă, Ana Pauker a făcut un acord cu Ungaria prin care ceda toate drepturile românești asupra fundatiilor.

 

Adrian Ursu: Adică Ana Pauker, ministru de externe al regimului comunist, a facut exact același lucru cu M.R. Ungureanu în zilelele noastre?

 

Petre Țurlea: Da. După ce Ana Pauker a fost debarcată, acest acord a fost și parafat. Seamănă perfect cu ce a făcut dl. Ungureanu. Ideea este aceeași: statul român renunță la un bun ce îi aparținea. Statul e o noțiune abstractă, dar bunul acesta aparține, de fapt, neamului românesc. Să cedezi un bun ce aparține neamului românesc înseamna să trădezi interesele acelui neam.  […] Acordul din 2005 (realizat de MRU) a fost făcut foarte grăbit, partea maghiară trecându-l rapid prin Parlament pentru ratificare. Din stenogramele Parlamentului Ungariei, aflăm că Nemeth Zsolt spunea că “acordul consta în renunțarea de către România la pretențiile materiale legate de complexul Gojdu din Budapesta”. […] M.R. Ungureanu este istoric și  la baza acestei greșeli nu poate să stea lipsa de cunoștințe, ci este clar o trădare a intereselor neamului românesc.

Un alt exemplu de ne-românism al fostului premier MR Ungureanu a fost în preajma dezbaterilor parlamentare legate de Acordul din 2005. Cu o zi înainte a fost în audiență la Patriarhul BOR, PF Teoctist, care l-a primit în camera sa de audiențe. Patriarhul l-a ascultat timp de 30 de minute pe Ungureanu, care îi explica de ce să cedeze drepturile asupra moștenirii Gojdu, iar apoi s-a ridicat și i-a spus cu fermitate: “Bunurile acestea sunt ale națiunii române. Biserica niciodată nu va ceda niște bunuri care aparțin poporului român, ea [Biserica] fiind reprezentanta acestui popor”. După care i-a arătat ușa.

A doua zi, însă, în parlament, MR Ungureanu a lăsat să se înțeleagă faptul că Biserica ar fi fost de acord. Mai mult, s-a încercat interzicerea asistătarii la dezbatere a Arhiepiscopului de Cluj, Bartolomeu Anania. În cele din urmă, s-a votat însă pentru participarea IPS Anania la dezbateri și vot.”

 

Mihai Răzvan Ungureanu – CREAȚIA DE LABORATOR A SERVICIILOR SECRETE,

candidatul ideal pentru VÂNZAREA DEFINITIVĂ A ROMÂNIEI

Colonelul Nicolae Ulieru, fost purtător de cuvânt al SRI pe toată perioada directoratului lui Virgil Măgureanu, avea să facă o declarație de o gravitate excepțională, în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, „Realitatea zilei”. Potrivit acestei declarații, Ungureanu se făcea vinovat, nici mai mult, nici mai puțin, decât de trădare națională în slujba unei puteri străine.

Hotnews [Cristian Dogaru]:

MR Ungureanu e arivistul perfect, se va potrivi de minune în rolul sau de șef SIE. Urmăriți-i lunga serie de alianțe și trădări, instinctul perfect pentru ascensiunea socială. De la poziția promițătoare în UTC-ul comunist, la șefia ministerului de externe capitalist.[…]

MRU e candidatul ideal și pentru a implementa cedarea organizată a suveranității naționale în folosul “interesului comun european”.

 “Serviciile secrete”, urmașe ale odioasei Securități, au fost  sunt copiii de suflet ai Presedintelui Traian Băsescu și se pare că noul Președinte, în ciuda promisiunilor, continuă aceiași politică. O altă calitate a lui MRU, care este pe placul lui Klaus Iohannis este atitudinea de SLUGARNIC, “fara să negocieze nimic însă peste linia trasată de la Cotroceni”.

 

Cele patru Servicii Secrete (SRI, SIE, SPP, STS) au ajuns să aibă salarii cumulate mai mari decât cinci ministere importante din Guvernul României: Ministerul Economiei, Muncii, Transporturilor, Sănătații și Comunicațiilor.

 

La nivelul lui 2012 costurile cu personalul ating 1,1 miliarde lei în cele 4 instituții (729 milioane lei SRI, 103 milioane lei SPP, 106 milioane SIE si 156 milioane STS). La nivelul 2015 această sumă s-a dublat. În fiecare an, de la Muncă, Transporturi, Economie, Sănătate și Comunicații s-a tăiat, pe când la serviciile secrete angajații sunt remunerati cu un plus de 2,5-4%, că e grea lupta anti-corupție și vânătoarea de teroriști. În plus Pensiile special ale foștilor agenți au crescut după reforma sistemului cu 17% față de 2010, în timp ce restul muritorilor pensionari iau mai puțini bani decât atunci. De altfel, o pensie medie din SRI (3000 lei) este de peste 4 ori mai mare decât pensia medie pentru restul lumii, pentru “nespeciali”adică (747 lei).

 

Cunoscut de tânăr în mediile intelectuale ale Iaşiului, atât ca olimpic la istorie, cât şi ca sef al organizaţiei Uniunii Tineretului Comunist (UTC) a Liceului “Negruzzi” din Iaşi, pe care l-a absolvit ca şef de promotie în 1987, Mihai Răzvan Ungureanu a parcurs pas cu pas treptele afirmării politice. Astfel, până să ajungă şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) şi favorit la succesiunea prezidenţială, el a ocupat, pe rând, funcţiile de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe (MAE), adjunct al şefului Pactului de Stabilitate în Balcani (Bodo Hombach) şi ministrul al Afacerilor Externe. (Sursa: cuvantul-ortodox.ro)

 

În calitate de ministru de externe, Mihai Răzvan Ungureanu a semnat în 2005, cu ministrul de externe rus Serghei Lavrov, „Legea pentru ratificarea Protocolului dintre România și Rusia privind inventarierea relațiilor bilaterale”.

 

În mod bizar, legea a fost publicată în Monitorul Oficial abia un an mai târziu, tocmai în data de 17 aprilie 2006. Prin acest Protocol, problema Tezaurului a fost aruncată în tomberonul istoriei, pentru că documentul convenit șterge cu desăvârșire perioada 1917-1945 din istoricul relațiilor România-URSS. „Nu există probleme între România şi Rusia!”, a fost declarația victorioasă a șefului diplomației românești, rostită cu ocazia semnării documentului, potrivit consemnărilor presei la acea vreme.

 

Fost ambasador al României la Moscova în preajma semnării Protocolului, Dumitru Prunariu avea să declare public: „La numirea mea ca ambasador în Federaţia Rusă în 2004, reprezentanţi ai Parlamentului României au insistat pe o misiune permanentă a noastră legată de Federaţia Rusă, şi anume urmărirea problemei Tezaurului României, confiscat de bolşevici în 1918. Total surprinzător şi de neînţeles pentru mine nici acum, în aprilie 2005, am primit ordin scris de la MAE, trimis de dl. Leuştean în numele lui Mihai Răzvan Ungureanu, să nu mai abordez în niciun fel şi sub nicio formă problema Tezaurului”.

 

Doi ani mai târziu, la sfârșitul anului 2007, Ungureanu era numit director al Serviciului de Informații Externe. După încă doi ani, în 2009, colonelul Nicolae Ulieru, fost purtător de cuvânt al SRI pe toată perioada directoratului lui Virgil Măgureanu, avea să facă o declarație de o gravitate excepțională, în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, „Realitatea zilei”. Potrivit acestei declarații, Ungureanu se făcea vinovat, nici mai mult, nici mai puțin, decât de trădare națională în slujba unei puteri străine.

 

În acest sens, colonelul Ulieru solicita să fie audiat oficial, pentru a-și proba spusele: „A avut o ascensiune fulminantă pentru condiţia lui de tânăr istoric anonim de la Iaşi. A fost adus de Pleşu secretar de stat în Ministerul de Externe, a rămas secretar de stat şi în Guvernul Năstase, apoi a fost numit ministru de externe de către liberalul Călin Popescu Tăriceanu, recuzat de acesta pentru că nu i-a dat nişte documente, şi după ce a fost recuzat de premier, preşedintele l-a numit şeful SIE. Eu, când am auzit numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE, am avut o tresărire. Am spus «oare preşedintele chiar nu ştie cine e omul ăsta, sau SRI nu l-a informat?» (…) Înainte de a fi secretar de stat, Mihai Răzvan Ungureanu a avut, ca istoric la Iaşi, o poveste, un scandal care l-a scos din anonimat. A făcut o conferinţă de presă în care a denunţat faptul că un ofiţer de la secţia judeţeană a SRI a încercat să îl racoleze. Şi, ca urmare a acestei conferinţe de presă, s-a constituit o celulă de criză în careul SRI, care a hotărât să îl demită pe ofiţerul respectiv, iar purtătorul de cuvânt din vremea aia, Nicolae Ulieru, să dea un comunicat care să condamne practicile nelegale ale acelui ofiţer. Relevanţa e următoarea, că acel ofiţer nu a fost un ageamiu. El a încercat recrutarea lui Mihai Răzvan Ungureanu pe nişte motive foarte întemeiate. Iar sacrificarea acelui ofiţer a fost făcută la dorinţa expresă a unui serviciu străin şi stat străin. Dacă eu cad cu tronc unui serviciu străin pentru că sunt simpatic şi mă descurc bine în lume, când eu păţesc un asemenea necaz e normal ca acel serviciu să intervină şi la serviciul similar din România, respectiv la SRI. Dacă Comisia parlamentară de control a SRI sau SIE vrea să mă asculte, aş putea spune lucruri interesante”.

 

Comisiile parlamentare de control al SRI și SIE nu au fost interesate de spusele colonelului Ulieru și nici de probele pe care acesta le-ar fi putut furniza.

 

Opt ani mai târziu, în zilele noastre! La câteva ore după ce Alex Younger, seful MI6, serviciul de spionaj al Marii Britanii, se întâlnește la Cotroceni cu președintele României, Klaus Iohannis, acesta din urmă îl nominalizează pe Mihai Răzvan Ungureanu pentru funcția de șef al Serviciului de Informații Externe. (Sursa: evz.ro)

 

Concluzii

Cât  va mai suporta poporul român acești trădători de țară? Cât va mai permite poporul roman să fie manipulat de trădătorii de țară? Cât?

Sursa foto: baselandia.wordpress.com