O ALTĂ ZI MINUNATĂ CU MariamMed

Spread the love

Loading

Autor: Maria ROGOBETE- MEMBRU UZPR

MariamMed- al treilea tur de promovare turistică al municipiului Lugoj-”LUGOJUL CULTURAL-MUZICAL”
Primul tur de promovare a fost în data de 9 aprilie 2022 și s-a numit ”TURUL LUGOJULUI” și al doilea tur a avut loc în 14 mai 2022 numindu-se ”BRESLELE ȘI CORPORAȚIA MESERIAȘILOR LUGOJ”

Sâmbătă, 30 iulie, 2022, Asociația MariamMed a continuat proiectul de promovare cultural-artistică a Banatului, Banatul Montan și Clisura Dunării de Caraș-Severin cu al treilea tur in municipiul Lugoj.
Acest eveniment a avut loc la Muzeul de Istorie, Artă Plastică și Etnografie din Lugoj având ca tematică activitatea culturală și muzicală a fostei capitale culturale a Banatului, știm cu toții că Lugojul așa a fost considerat în trecut.
Au luat cuvântul: Terezia Bergher, Traian Demeter, Cristian Ghinea, Constantin Stan, Vasile Belințan, Olivian Gaidoș. Minunați oameni, important eveniment pentru orașul Lugoj. Atmosfera a fost extraordinară și plină de armonie când muzica folk a scris cu litere de suflet importanța trăirilor, farmecul sentimentelor, puterea gândurilor, am avut parte de oameni primitori unde totul a fost la superlativ.
„Și viața merge mai departe” a spus Maria Rogobete la microfon, în adevăr și iubire… Muntiu Corina a recitat poezia „Minunate clipe” de Mia Rogobete, pot spune că talentul și vocea Corinei chiar ne-au trimis în clipele cele mai frumoase, clipe în trăire-omenire. Toți participanții s-au bucurat de minunata atmosferă creată de cei care au vorbit despre Lugojul-Cultural-Muzical obținând foarte multe informații importante, informații care trebuie să le aibă fiecare lugojean.
Mulțumim: Dan Timaru, Vasile Gondoci, Cezar Costescu, trei frumoși ai timpului, folkului, prezentului. Lugojenii se bucură de activitatea muzicală a celor trei artiști, evenimentele folk fiind foarte multe în oraș.

Spunea odată Billy Joel:
„Cred că muzica e vindecătoare. E ceva care ne mișcă pe toți. Nu contează din ce cultură facem parte, toți iubim muzica.”

Tagged: