O condamnare cu repetiție sau atentat la libertatea de exprimare

Spread the love

Loading

la atac cu vorbaVoiculescu a primit 10 ani și românii se bucură, în timp ce președintele infractor Traian Băsescu jubilează și se îmbată iar și iar de bucurie, gândindu-se: I-am ciuruit pe români!

Să fim corecți, Băsescu avea nevoie de o explozie mediatică să pună în umbră infracțiunile fratelui său și de ce nu infracțiunile sale, acoperite de magistrați corupți și șantajabili.

Nu pun în discuție vinovăția ci procedura. Dar despre această procedură în fugă, ne arată că cele 32 de dosare, fiecare de câteva sute de pagini, nu au fost nici măcar răsfoite de judecători. Nu aveau când. În plus judecătorii împotriva legii au respins martori și probe, au respins contestația expertului DNA și cu siguranță că aveau scrisă sentința dinainte. Minuta de câteva zeci de pagini nu putea fi scrisă în ziua emiterii acestei sentințe și asta demonstrează o antepronunțare a unor judecători corupți și comandați politic.

 

În plus au dispus confiscarea unor imobile care nu au nicio legătură cu cazul în sine. Și cel mai ciudat este confiscarea sediului Antenei 3. Aceasta era misiunea să fie închisă gura jurnaliștilor de la Antena 3.  Dar, mă rog, nu e prima dată când se dovedește că magistrații din România ar trebui scoși din țară sau puși să măture străzile orașelor.

Dar despre cum au judecat magistrații altădată, fiindcă m-am gândit să abordăm problema dintr-o altă direcție și vom constata că în mass-media doar Antenele își câștigă banii pe drept, celelalte, pentru a supraviețui trebuie să aducă patronul bani de acasă sau să fie plătiți de Băsescu și de compania lui de infractori.

Să facem o analiză persistentă a mas mediei românești:

TVR – de câțiva ani buni, televiziunea națională mereu în pierdere, supraviețuește din pomana românilor. Fiecare abonat ENEL plătește incompetența managerilor, care împreună cu realizatorii nu se pot ridica la înălțimea unei adevărate televiziuni naționale. Fie ca e TVR1, TVR2 sau TVR3, chiar dacă încearcă să readucă în memorie bancuri cu Toma Caragiu și cu Amza Pelea, numărul spectatorilor scade de la an la an. Mai rămân câțiva fideli de la țară pentru programele cu muzică populară moștenite de la regretata Marioara Murarescu. Cert este un singur lucru, dacă românii nu ar plăti pomana pentru TVR, cu siguranță că ar dispărea definitiv din peisajul mediatic roimânesc.

PRO TV – de câțiva ani se confruntă cu greutăți financiare, a avut mai multe scutiri de taxe și impozite de la mai toate guvernele și faptul că uneori îl pupă în fund pe Băsescu arată clar că din când în când, din partea acestuia primește drum liber către sponsorizări ale acoliților președintelui trădător.

Realitatea TV – de trei ani în insolvență. Legea le dă dreptul să funcționeze fără să plătească vreo taxă la stat și sub conducerea turistului politic Cosmin Gușă o să mai tragă statul în piept câțiva ani, până când vom adopta și noi o lege a insolvenței la fel ca în Germania. Când o firmă și-a delcarat insolvența e închisă, nu tolerată să-și adâncească groapa datoriilor. Dar ca la noi la nimeni.

România TV – Cu toate că urcă în preferințele publicului, încă mai trebuie, din când când, ca patronul Sabastian Ghiță să mai aducă bani de acasă.

Antena 1 și Antena 3 – Cifrele de afaceri arată că nu au nicio datorie la stat și că profitul obținut le oferă avantajul de a putea fi în opoziție cu președintele infractor Traian Băsescu.

Canal D – patroana din Turcia nu este prea mulțumită de profitul canalului tv păstorit în România și prin mediile de afaceri se zvonește că are intenția să vândă postul tv.

Național – de când a fost înființat postul, frații Micula au pompat bani în post și pentru a-l menține pe linia de plutire au sacrificat rețeaua națională Radio Național și au  închis alte activități, care i-au făcut celebri.

B1 – cu încăpățânare continuă să susțină aceeași politică ruginită a lui Băsescu și nu contează ratingul atâta timp cât banii vin și pentru ce vin, chiar dacă redactorii au fecale pe la buze și galoane de colonei făcuți la apelul bocancilor.

Să trecem la presa scrisă și on line:

Adevărul – se află în insolvență și își continuă direcția de nulitate dată de Grigore Cartianu, omul care falsifică istoria revoluției și induce în public binefacerile” lui Băsescu. Mediocritatea acestui ziar se resfrânge în scăderea dramatică a tirajelor.

Evenimentul zilei – deși Ion Cristoiu l-a mai falimentat odată își continuă imprecațiile nevolnice care ne sfidează inteligența. Ziarul fiind în procedură de insolvență este scutit de taxe și impozite, până când judecătorul sindic socoate că ziarul este reabilitat financiar.

România liberă – dacă nu te citește nimeni și Adamescu a dat-o în bară, noul patron Burci, băsist incurabil, nu-i prea pasă cât vinde și unde vinde, dacă are drum liber către alte câștiguri financiare. Din surse interne ziarul nu-și acoperă nici măcar un sfert din salarii, Burci fiind nevoit să vină cu sacu de bani de acasă

Gândul – de când aparține de același Burci, publicația on line a lui CTP latră împotriva stării de drept și susține cu aroganță și impertinență pe președintele infractor. Iar banii vin tot de la Burci și nu știm până când vor mai veni.

Hot News – site PDL-ist și băsist, recunoscut ca cel mai celebru site pupincurist din mass media on line, dezinformează de dimineața până seara, dar nu reușesc să-și producă proprii bani, așa că mulg și ei cu milostenie de la vaca băsistă, pe nume Elena.

Există și publicații demne, cu jurnaliști care își fac meseria: Libertatea și Jurnalul național, iar on line, cel mai bine își ține linia neutră Cotidianul.

Și exmplele ar putea continua, însă mă opresc aici, ca românii manipulați să urle pe străzi de bucurie, iar colegii de breaslă să facă referire la lupta împotriva corupției prin intermediul corupției însăși și le transmit să nu uite că le vine și lor rândul.