O femeie de 24 de ani a fost condamnată la închisoare pentru că a fost violată

Spread the love

Loading

Musulmanii arabi ne surprind cu legile lor absurde.

O tânără de 24 de ani, din Norvegia a ajuns în Dubai în interes de afaceri. Ea a fost condamnată la 16 luni de închisoare după ce a raportat poliţiştilor că a fost violată.

violarea unei femeiMarte Deborah Dalelv le-a spus poliţiştilor că a fost violată. În loc să caute violatorul, autorităţile au reţinut-o pe femeie şi i-au confiscat banii şi paşaportul. După patru zile de arest, femeia a reuşit să-şi contacteze tatăl care a anunţat, la rândul său, autorităţile din Norvegia. Diplomaţii norvegieni au reuşit să obţină eliberarea ei, iar femeia se află într-o instituţie din Dubai ce se ocupă cu protecţia norvegienilor care călătoresc dincolo de granițe.

 

Între timp, autorităţile din Dubai au continuat urmărirea penală împotriva femeii și în final a fost condamnată la 16 luni de închisoare pentru consum de alcool, sperjur şi sex în afara căsătoriei.

“Cred că situaţia este absurdă. Este o reacţie naturală să te duci la poliţie în cazul unui viol. Nu te aştepţi să ajungi tu însăţi la închisoare”, a spus Stefar Toregier Furesund, tatăl femeii.

“Este foarte ciudat ca o persoană care a raportat un viol să fie condamnată pentru infracţiuni care în partea noastră de lume nu sunt considerate infracţiuni”, a fost reacţia Ministerului de Externe norvegian la aflarea sentinţei. Aceeaşi instituţie a mai susţinut că verdictul ridică mari probleme în ceea ce priveşte drepturile omului, aşa cum sunt ele văzute în Occident.

În Emiratele Arabe Unite, pentru ca un violator să ajungă după gratii este nevoie ca acesta să-şi recunoască fapta sau să existe declaraţiile a minimum patru martori.

Cazul Marte Deborah Dalelv nu este singular. În luna decembrie a anului trecut, o britanică de 28 de ani, care a spus poliţiştilor că a fost răpită şi violată de trei bărbaţi a fost condamnată la plata a 257 de dolari pentru consum de alcool.

Acum trei ani, o femeie din Emirate în vârstă de 18 ani a fost condamnată la un an de închisoare pentru “sex ilicit”. Ea raportase că a fost violată de şase barbaţi.

În 2008, o femeie din Australia a spus poliţiştilor că a fost drogată şi violată. Ea a fost condamnată la 11 luni de închisoare pentru sex în afara căsătoriei şi la o lună de închisoare pentru consum de alcool. A fost eliberată după opt luni şi trei bărbaţi au fost puşi sub acuzare pentru viol.

Organizaţia Human Rights Watch a cerut Emiratelor să schimbe procedurile privind victimele violurilor.

Sursa: USA Today, The Local Norway News, gandul.info