O fetiță a fost găsită protejându-și fratele în timp ce sunt salvați după 36 de ore prinse sub dărâmăturile cutremurului din Siria

Spread the love

Loading

Cei doi frați speriați au fost găsiți în mijlocul resturilor de salvatori.

Mariam, în vârstă de șapte ani, și fratele ei mai mic Ilaaf au rămas blocați timp de 36 de ore

O fetiță a fost găsită protejându-și fratele mai mic după ce au fost prinși sub dărâmăturile casei lor prăbușite în urma seriei de cutremure devastatoare .
Imaginile video au surprins momentul emoționant în care cei doi frați tineri speriați au fost găsiți de salvatori în mijlocul dărâmurilor din Siria .
Fetița de șapte ani o chema Mariam și fratele ei mai mic Ilaaf au rămas prinși în moloz timp de aproximativ 36 de ore.
În clip, ea i-a spus lucrătorului de urgență: „Domnule, dacă ne salvați pe mine și pe fratele meu, voi face tot ce doriți.
— Dar scoate-ne de aici.
Fratele și sora tineri au fost blocați sub dărâmături în casa lor din Besnaya-Bseineh, lângă Haram, Siria.
În filmare, fratele ei mai mic poate fi văzut prins sub ruinele de beton, în timp ce respondenții se grăbesc să-i salveze pe cei doi.
Fata își mută apoi brațul peste capul fratelui ei mai mic pentru a-l proteja.
Ulterior, a fost distribuită o fotografie cu cei doi copii odihnindu-se pe un pat, după ce au fost salvați din suferința lor oribilă.
Tatăl lor, Mustafa Zuhir Al-Sayed, a spus că el, soția sa și cei trei copii ai lor dormeau când s-a produs cutremurul.
El a spus: „A început să cadă moloz peste capul nostru și am stat două zile sub dărâmături”.
Toți au fost salvați din casa devastată.
Reprezentantul ONU, Mohamad Safa, a cerut să „împartă pozitivitatea” în mijlocul multor povești negative legate de creșterea numărului de morți, care este de peste 11.000 de persoane și ar putea ajunge la 20.000 în toată țara și Turcia.
Filmările cu salvarea au fost vizionate de 5 milioane de ori numai pe Twitter.
Un utilizator a comentat: „Nu datorează nimănui nimic. Vreodată. Bieții bebeluși. Binecuvântați-i.
Un altul a spus: „Frumos. Dumnezeu îi va da multă viață pentru a continua să aibă grijă de fratele ei, ea este un înger trimis de Dumnezeu”.
Altcineva a scris: „Vestea bună este că au fost salvați și sunt liberi să trăiască. Mă rog ca membrii familiei lor să fie și ei în viață, astfel încât să poată trăi fericiți împreună”.
Un alt utilizator a remarcat: „Cum protejează ea capul băiatului. Vă întrebați câte mii au fost sau sunt încă în situații similare? Îngrozitor”.
Cutremurul cu magnitudinea 7,8 a lovit Turcia și nord-vestul Siriei la primele ore ale dimineții de luni, 6 februarie.
Cutremurul a fost cel mai grav din Turcia din acest secol și a făcut și mai multe ravagii în așezările siriene deja devastate de ani de război.
Peste 11.000 de oameni au fost uciși și aproximativ 34.000 de persoane au fost rănite.
Organizația Mondială a Sănătății a spus că este posibil să fie descoperite mult mai multe victime în ambele țări. Ei au sugerat că victimele de ieri ar putea ajunge la 20.000.

SURSA se poate citi AICI

Tagged: