O FI SAU N-O FI PRIMAVARA?

Spread the love

Loading

Autor: Dr. Paul Ichim

Dimineață am bântuit prin Galați, pe la ore din alea de întors de la chefuri, de care am uitat de mult tare.

Aproape de 6 dimineața am întâlnit din centru spre periferie doar vreo 4 pietoni, două autobuze care circulau sexi, doar cu șoferul în ele și vreo 3 taxiuri în care șoferii moțăiau discret, aproape cu capul pe volan.

Temperaturile de afară care n-aduc de loc a încălzire globală, erau nehotărâte în primăvară asta, de la -5,5 grade la Filesti, la -3 grade în centru.

Având ceva treaba, am traversat Dunărea cu bacul, că doar nu înot, spre localitatea arătată obsesiv de degetul statuii lui Brătianu.

Să nu va imaginați că pe malul celălalt, la nivel termic, nu-i aceeași primăvară…cam hibernală.

După cum bine știți, în respectivă localitate, pe stâlpii din dreapta cum te duci spre Tulcea tronează cuiburile de berze.

Surpriză completă a fost să constat că pe frigul de afară, două cuiburi erau deja locuite, berzele se tot foiau, de parcă făceau inventarul.

La întoarcere pe lângă Măcin, era o înghesuială de păsăret în apă, de ziceai că s-a deschis sezonul concertelor sau al manifestațiilor și la ele.

Toată enumerarea asta trebuie să aibă și niște concluzii la final.

Ori păsăretul a picat de fraier ca și mine, care s-a îmbrăcat după soarele de afară și nu după termometru, cum am pățit săptămâna deja trecută, ori știe ceva, o fi stând cu meteorologia mult mai bine că noi. Înclin să cred și să sper, deoarece tare m-am săturat de ales grosimea gecilor, versiunea a doua și să bântuie peste noi ceva temperaturi mai prietenoase.

Se pare că și copacii știu ceva, cei de pe lângă digul de la malul Dunării, au cam început să iteasca a verde crud pe la vârfuri.

Așa mă bate gândul ca săptămâna viitoare, să încercăm pingelele de la încălțări.

Uite că am tupeu acum să vă urez o primăvară mai prietenoasă la nivel de temperatura, căci la nivel de frumusețe, cu paranoicul de la răsărit încă în libertate, n-are cum să fie.

Tagged: