O fotografie cât o mie de cuvinte. Fantomele armatei lui Putin: coloane de vehicule blindate rusești se aliniază autostrăzile din Kiev, în „cimitire de tancuri”, în timp ce ucrainenii găsesc civili împușcați cu mâinile legate la spate

Spread the love

Loading

 

O fotografie aeriană arată vehicule blindate rusești arse la periferia Kievului, capitala Ucrainei, vineri

De la începutul conflictului la sfârșitul lunii februarie, Rusia a pierdut aproximativ

143 de avioane, 131 de elicoptere, 625 de tancuri și 316 piese de artilerie. Rusia a tras, de asemenea, cel puțin 1.100 de rachete, ridicând întrebări cu privire la cât timp poate menține o astfel de rată a cheltuielilor.

Vehiculele blindate rusești de la periferia Kievului au fost reduse la moloz pe fondul contraatacurilor ucrainene. Zeci de tancuri arse, camioane de transport de trupe și vehicule blindate blochează autostrăzile odată pline de viață. Unitățile ucrainene raportează mai multe posibile crime de război, după ce au găsit cadavrele legate de civili morți în Bucha. Președintele Zelensky a avertizat că forțele Moscovei în retragere au lăsat în urmă situații „catastrofale” și case minate.
Autostrăzile odată agitate de la periferia Kievului au devenit acum un cimitir pentru zeci de tancuri ale lui Vladimir Putin, în timp ce ucrainenii își continuă contraatacurile de succes în jurul capitalei. Coloanele de vehicule blindate rusești au fost reduse la dărâmături, pe măsură ce trupele președintelui Volodimir Zelenski continuă să respingă forțele ruse și, în unele cazuri, recuperează drumurile și așezările din apropierea Kievului.
Pe măsură ce unitățile ucrainene avansează, ele se întâlnesc cu tancuri arse și vehicule de transport de personal puternic blindate care aliniază drumurile cândva populate de navetiști care s-ar fi îndreptat către sau ieșit din capitală.
Dar descoperiri mult mai înspăimântătoare sunt descoperite în satele și orașele din extinderea urbană a Kievului. După ce au recucerit Bucha de la forțele ruse, trupele ucrainene au găsit cadavrele a 20 de bărbați în civil pe o singură stradă. În ceea ce ar putea fi o dovadă suplimentară a crimelor de război rusești, martorii oculari au spus că unul dintre cadavre avea mâinile legate, cu cadavrele împrăștiate pe toate drumurile rezidențiale din orașul suburban care găzduia cândva 28.000 de oameni.
Președintele Zelensky a avertizat că forțele Moscovei în retragere lasă în urmă situații „catastrofale” prin minarea zonelor din afara caselor lor, abandonând echipamentele lor ruinate și „corpurile celor uciși”.
În ciuda contraatacurilor ucrainene de succes, țara încă nu se confruntă cu nicio amânare după mai mult de cinci săptămâni de război sau că cei peste 4 milioane de refugiați care au fugit din Ucraina se vor întoarce în curând.
Zelensky a spus că se așteaptă ca orașele plecate să suporte lovituri cu rachete și rachete de la distanță și ca bătălia din est să fie intensă.
„Încă nu este posibil să ne întoarcem la viața normală, așa cum a fost înainte, chiar și în teritoriile pe care le luăm înapoi după lupte”, a spus președintele națiunii sale într-un mesaj video de noapte. Trebuie să așteptăm până când pământul nostru este deminat, să așteptăm până când vom putea să vă asigurăm că nu vor fi noi bombardamente”.

Coloanele de vehicule blindate rusești au fost reduse la dărâmături, pe măsură ce trupele președintelui Volodimir Zelenski continuă să respingă forțele ruse și, în unele cazuri, recuperează drumurile și așezările din apropierea Kievului.

Polițiștii ucraineni verifică epava tancurilor și vehiculelor blindate rusești (APC) în satul Dmytrivka, la vest de Kiev, pe 2 aprilie

Militari ucraineni merg lângă tancuri rusești și vehicule blindate de transport de trupe (APC) distruse în Dmytrivka

Vehicule blindate rusești arse sunt văzute la periferia Kievului. De la începutul conflictului la sfârșitul lunii februarie, Rusia a pierdut aproximativ 143 de avioane, 131 de elicoptere, 625 de tancuri și 316 de piese de artilerie.

În imagine: Mașini rusești distruse în satul Dmitrivka, lângă Kiev, sâmbătă după-amiază

Un polițist ucrainean inspectează vehiculele grele rusești distruse după ce forțele lui Zelensky au recăpătat sâmbătă controlul asupra satului Dmitrivka de lângă Kiev.

Pe măsură ce unitățile ucrainene avansează, se întâlnesc cu tancuri blindate arse și vehicule de transport de trupe care aliniază drumurile cândva populate de navetiști care se îndreptau spre sau din capitală. În imagine: Tancuri rusești distruse în afara Kievului.

Locuitorii din satul Dmitrivka, lângă Kiev, ies din casele lor și încep să curețe rămășițele arse ale tancurilor rusești după o serie de contraatacuri ucrainene de succes.

În imagine: zeci de vehicule blindate rusești arse se întind pe drumurile din Kiev.

Un soldat ucrainean este văzut printre ruinele unui vehicul ars în Irpin, Ucraina, vineri. A venit când soldații ucraineni au recăpătat controlul în regiunea care este una dintre zonele de conflict în care au avut loc cele mai intense bătălii.

Sursa se poate citi AICI

 

 

Tagged: