O fotografie dramatică arată un bombardier supersonic al lui Putin complet DISTRUS de o dronă kamikaze ucraineană

Spread the love

Loading

Imagini șocante arată că unul dintre bombardiere supersonice Tu-22 ale lui Putin a fost cuprins de flăcări după un presupus atac cu dronă.

Imagini noi arată consecințele devastatoare ale atacului îndrăzneț al kamikazei asupra bazei aeriene Soltsy, în adâncul Rusiei.

Fotografiile au fost postate pe site-ul din regiunea Novgorod și par să arate avionul supersonic, purtător de rachete nucleare, cu rază lungă de acțiune, arzând într-o minge de flăcări.

Surse ruse au recunoscut ieri că lovitura cu drone a „avariat” aeronava strategică.

Dar noile fotografii arată clar avionul de război de mai multe milioane de euro era cuprins de un infern devastator.

Atacul de la aeroportul militar din regiunea Novgorod – la peste 500 de mile de  Ucraina – a fost condus de o dronă kamikaze „în stil elicopter”.

Ministerul rus al Apărării a declarat: „Regimul de la Kiev a efectuat un atac terorist folosind un UAV de tip elicopter pe un aerodrom militar din regiunea Novgorod. În urma atacului terorist de pe teritoriul aerodromului a izbucnit un incendiu în parcarea aeronavei, care a fost eliminat prompt de pompieri. Un avion a fost avariat, dar nu au existat victime în urma atacului terorist”.

Un canal ucrainean Telegram a contracarat această afirmație și a spus că două bombardiere supersonice Tu-22M3 au fost grav avariate în timpul atacului.

Institutul pentru Studiul Războiului a citat o sursă din interior rusă care a susținut, de asemenea, că incendiul a avariat cel puțin două avioane.

Surse mass-media ruse afirmă că cel puțin șase avioane Tu-22M3 au fost mutate în îndepărtata bază aeriană Olenya din Peninsula Kola în urma atacului.

Aerodromul Soltsy este cunoscut ca o bază pentru bombardierele Tu-22M3 care au fost folosite pentru operațiuni în Ucraina.

Tupolev  Tu-22M3  a fost desfășurat pentru prima dată de  Rusia  în războiul din Ucraina  în timpul  „bombardamentului” de la Mariupol .

Se spune că au în funcțiune 60 dintre aeronavele terifiante.

Are o rază de funcționare de aproape 7.000 km, ceea ce pune în sfera sa toată Europa și coasta de est a Statelor Unite .

Aceste bombe de uz general proiectate sovietic cu un focos puternic exploziv sunt vechi, dar devastatoare prin daunele lor nediscriminatorii.

Tu22M poate transporta, de asemenea,  rachete nucleare  sau antiradar Kh-15, precum și rachete de lovitură navală cu rază lungă Kh-22.

SURSA se poate citi AICI

 

Tagged: