O indiancă în vârstă de opt ani a moștenit o firmă de diamante de 50 de milioane de lire sterline, dar renunță la avere pentru a deveni călugăriță într-un ordin religios strict ai cărei adepți sunt cunoscuți pentru post până la moarte

Spread the love

Loading

Devanshi Sanghvi a fost, până în această săptămână, moștenitoarea afacerii de bijuterii Sanghvi and Sons din Surat, India.

Săptămâna aceasta, ea a făcut parte dintr-o ceremonie pentru a-și anunța noua vocație de călugăriță.

O fetiță de opt ani din India, care a moștenit o avere de diamante de mai multe milioane de dolari, a renunțat la avere și a devenit călugăriță într-un ordin religios strict, după ce a renunțat la plăcerile lumești.

Devanshi Sanghvi a fost, până în această săptămână, moștenitoarea afacerii de bijuterii Sanghvi and Sons din orașul vestic Surat, cunoscut la nivel local sub numele de „Orașul diamantelor”, pentru importanța sa în comerțul global cu pietre prețioase.

Familia ei este, de asemenea, membri ai credinței Jain, o religie indiană mică, dar străveche, care predică non-violența, vegetarianismul strict și dragostea pentru toate creaturile, mari și mici.

Săptămâna aceasta, a fost sărbătorită într-o ceremonie de patru zile pentru a-și anunța noua vocație.

Sanghvi era cunoscută printre membrii comunității Jain din Surat pentru evlavia ei chiar și în copilărie, potrivit unui martor la ceremonia de miercuri, care a vorbit cu AFP sub condiția anonimatului.

„Devanshi nu s-a uitat niciodată la televizor, la filme sau nu a mers la mall-uri și restaurante”, au spus aceștia, adăugând că fata a fost o prezență regulată la ceremoniile din templu.

Copilul este unul dintre cei mai tineri oameni care au participat la ceremonia „diksha” pentru a-și abandona bunurile materiale și a intra în călugăria jainească.

Părinții lui Sanghvi au spus că aceasta a fost nerăbdătoare să devină călugăriță, potrivit presei locale. Se spune că familiile jainiste își încurajează copiii să intre în călugărie pentru a spori statutul social al rudelor lor.

Afacerea familiei ei, fondată în 1981, are o avere netă de cinci miliarde de rupii (61 de milioane de dolari), potrivit ICRA, o agenție indiană de rating de credit.

Jainismul are peste patru milioane de adepți în India, mulți – cum ar fi familia lui Sanghvi – din comunități comerciale bogate.

Adepții aderă la o dietă vegetariană strictă, iar unii călugări și călugărițe își acoperă gura cu țesături pentru a-i împiedica să înghită accidental insecte.

Religia a fost criticată pentru unele dintre practicile sale rituale, în special pentru tradiția de posturi extreme până la moarte.

O fată de 13 ani din Hyderabad a intrat în comă și a murit în 2016 în timp ce întreprindea un post de două luni ca act de penitență, timp în care i s-a permis să bea apă caldă doar de două ori pe zi.

Părinții ei au fost acuzați de poliție pentru ucidere din culpă și au fost supuși revoltei publice din cauza pretențiilor că familia a forțat-o să ia postul.

SURSA se poate citi AICI

 

Tagged: