O INEDITĂ LANSARE DE CĂRȚI

Spread the love

Loading

Recent, la sediul Uniunii Bulgarilor din Banat, Timișoara, Piața Unirii nr.14, Filiala UZPR ,,Valeriu Braniște”Timiș, a avut loc , cu toată atmosfera caniculară o inedită lansare de cărți, la care au participat ziariști, scriitori și oameni iubitori de cultură și artă.

Provocarea și puterea incertitudinii și Antreprenoriat inovativ, autori,Vichentie Maniov, conf.univ.dr. ing. și Paul Bock, stabilit în Statele Unite.

,,Incertitudinea este o stare pe care o trăim, deoarece nu știm ce pericole și rezultate necunoscute ne va aduce viitorul. Incertitudinea provoacă frică, iar această frică paralizează capacitatea noastră de a lua decizii. (Autorii)

Puțin au curajul, când pornesc pe mare, să piardă din vedere malul cunoscut. Dar numai acestora le datorăm descoperirea unei lumi noi. Cartea de față e un exemplu grăitor al acestor axiome ,,dincolo de limitele cunoașterii” unde descoperi o lume de antreprenoriat inovativ. (Viorel Roman, prof.consilier academic Universitatea din Bremen, Germania).

Cărți emblematice pentru perioada de tranziție, prin care autorii ne învață cum să reușim  în activitățile de investiții și  afaceri în diverse domenii dar, ne și previn asupra capcanelor inerente oricărui  demers antreprenorial etc.

În partea a doua a fost prezentată cartea ,,Pandemie și patriotism, versuri Dumitru Buțoi și Cristinel Vecerdea-CRIV, ilustrații. O carte recent apărută la editura Waldpress,Timișoara , generată de Concursul ,,Pandemie și patriotism” organizat sub egida UZPR, inițiat de Doru Dinu Glăvan fost președinte. Au prezentat referate despre apariția acestei lucrări cu parfum de pandemie și esență patriotică, Ioan I. Ionescu și Mariana Ivaniuc.

O carte depre care moderatorul Nicolae Toma, membru UZPR, a subliniat faptul că aceasta va rămâne un document al trăirilor (ne)specifice unei perioade de pandemie căreia i-m supraviețuit eroic, poate și datorită spiritului nostru românesc de a trata în ,,bășcălie” această pandemie așa cum o ilustrează în stil caracteristic și penetrant,  reputatul, Cristinel Vecerdea-CRIV.

O plăcută surpriză a fost prezența și intervenția jurnalistului-scriitor( Scînteia tineretului și Renașterea bănățeană) stabilit în Germania, Petru Novac Dolângă, care  a felcitat Filiala UZPR Timiș pentru acest eveniment deosebit și ne-a adresat invitația de ai fi alături la lansarea de carte la sediul Uniunii Scriitorilor, Filiala Timișoara, 29-07 2022 ora 12,oo ,,Tremurătoarea umbră a veacurilor”  ediție aniversară Franyo Zoltan, traducător și poet.

P.S Cu acest eveniment încheiem stagiunea de vară a Filialei UZPR Timiș, urmând a ne reîntâlni după 15 august, când vom pregăti  un Simpozion-spectacol,  cultural-artistic pe zona de Vest, de sărbătoarea ,,ZIUA LIMBII ROMÂNE”!

Dumitru BUȚOI/ UZPR Timiș

 

Tagged: