O localitate fără bărbaţi, condusă de femei

Spread the love

Loading

orasul femeilor3O comună din Brazilia, în care locuiesc doar femei, este în căutare de bărbaţi după ce 600 de fete tinere cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani spun că nu îşi găsesc un soţ. Povestea localităţii este una incredibilă şi regulile după care femeile o conduc sunt unice.

Localitatea Noiva do Cordeiro din sudul Braziliei are o populaţie formată numaidin persoane de sex feminin. Astfel, băieţii sunt obligaţi ca la vârsta de 18 ani să plece din sat, soţii lucrează în afara oraşului şi vin acasă doar la sfârşitul săptămânii. Astfel, fetele tinere sunt din ce în ce mai frustrate de lipsa bărbaţilor.

Fetele din comună s-au decis să lanseze un apel pentru bărbaţii care sunt în căutare de o parteneră. Cu toate acestea, există o serie de reguli stricte care trebuie îndeplinite.

Nu am sărutat un bărbat de o mult timp. Visul nostru este să ne găsim dragostrea şi să ne căsătorim. Ne place să trăim aici şi nu vreau să părăsesc oraşul pentru a-mi găsi un soţ„, spune Nina Fernandes, o tânără de 23 de ani.

 

Cu toate acestea, localitatea este destul de atipică. Ea a fost fondat de o femeie pe nume Maria Senhorina Lima, la sfârşitul secolului XIX, după ce tânăra, alături de următoarele cinci generaţii ale familiei sale, a fost excomunicată pentru adulter după ce a fugit de o căsătorie forţată. Ulterior, ei i s-au alăturat alte femei respinse de societate, ajungând să fie o adevărată comunitate de femei. În anul 1940, un preot rătăcit a descoperit comuna şi s-a căsătorit cu o fată de 16 ani, ca apoi să deschidă o biserică şi să conducă localitatea până în 1995, impunând o serie de reguli stricte femeilor de acolo. După ce bătrânul a murit, locuitoarele şi-au jurat că nu vor mai fi niciodată conduse de bărbaţi, aşa că totul se află în întreţinearea lor. Aici nu există ideea de proprietate şi toată lumea se foloseşte de toate lucrurile, conducându-se după regula „toţi pentru unul, unul pentru toţi”.

Cei interesaţi de fetele de la Noiva do Cordeiro trebuie să respecte regulile locului pentru că satul este condus de femei.

Fă ceea ce spunem noi şi trăieşte după regulile noastre. Sunt multe lucruri pe care femeile le fac mai bine decât bărbaţii. Oraşul nostru este mai frumos, mai organizat şi mai armonios de când bărbaţii au plecat„, susţine localnica Nelma care a adăugat că toată lumea a strâns bani recent pentru o plasmă uriaşă pe care să se uite toate la telenovele.

Sursa: Yahoo Celebrity, mirror.co.uk,  romaniatv.net hispanicbusiness.com 

{gallery}orasulfemeilorbrazilia{/gallery}