O nouă băutură răcoritoare Coca Cola

Spread the love

Loading

Sticlă pentru Coca-Cola din gheață.

o-noua-bautura-racoritoare-coca-cola

În Argentina a fost lansată Coca-Cola Verde cu îndulcitor natural și sticlă complet reciclabilă.

Noul produs are o etichetă verde izbitoare și este ambalat în într-o sticlă specială numită Plant Bottle. La producerea acestei inedite sticle se folosesc 30 de procente din material vegetal și este complet reciclabilă.

Coca-Cola a fost mult timp asociată cu logo-ul clasic pe un fundal roșu, dar noua băutură are o paletă diferită.
Noua bautură are 108 de calorii într-o sticlă de 600 ml – față de Coca-Cola clasic cu cele 250 de calorii
și zero calorii Diet Coke.
 „Coca-Cola Life
este prima băutură din familia Coca-Cola, care este în mod natural îndulcită cu zahăr și stevia, la care se adaugă la portofoliul nostru un gust delicios, cu un nivel scăzut în calorii,” a declarat Coca-Cola pe site-ul său argentinian.


Coca-Cola
și Pepsi au mai folosit îndulcitorul din Stevia, o plantă nativă din Paraguay, în special în băuturile necarbonatate cu aromă de fructe.
În ultimii ani Pepsi folosește intens, în Statele Unite, un amestec de sirop de porumb bogat în fructoză și îndulcitori artificiali.

O ultimă ofertă de la Coca-Cola se oferă într-un un nou flacon, făcut în întregime din gheață. În prezent disponibil doar în Columbia, deoarece se topește după ce este consumat, ceea ce înseamnă că nimic nu se aruncă sau nu mai este nevoie ca ambalajul să fie recilat. O reclamă spaniolă pentru Botello de Hielo (sticlă de gheață) arată cum cei care fac plajă, după ce beneficiază de bături reci, lasă sticlele, care se topesc pe nisip.

Pentru a crea sticle din gheață, compania umple forme de silicon cu apă, după care le îngheață la -13 de grade Celsius și apoi le umple cu Coca-Cola.
Sticlele sunt înfă
șurate cu etichete din cauciuc roșu în scopul de a preveni degerarea degetelor.

Sursa: DailyMail

{gallery}cocacolastevie{/gallery}


Îndulcitorul Stevia

Compoziție
– extract natural din planta Stevia rebaudiana, glicerina farmaceutică.

Proprietăți
– hipoglicemiant prin stimularea secreţiei de insulină, acţionând direct pe insulele Langerhans din pancreas dar şi o acţiune de scădere a zahărului din sânge, explicată ştiinţific printr-o mai bună respiraţie celulară la nivelul mitocondriilor şi prin inhibiţia glucogenezei; – pentru scăderea în greutate- prin puterea noncalorică şi prin scăderea poftei de mâncare acţionând atât asupra centrului foamei şi saţietăţii din hipotalamus cât şi asupra terminaţiilor nervoase din stomac şi reglarea proceselor gastro-intestinale; – diminuează dorinţa de a fuma şi de a consuma alcool;

Recomandari
Hyper Stevia rebaudiana se recomandă tuturor persoanelor care doresc să înlocuiască zahărul rafinat, zaharină, alţi îndulcitori existenţi pe piaţă cu un îndulcitor natural. Se recomandă în mod special persoanelor cu hiperglicemie şi celor bolnave de diabet întrucât este un îndulcitor noncaloric. Acest îndulcitor poate fi folosit de persoanele suferinde de fenilcetonurie-care nu au voie să folosească îndulcitori sintetici de tipul aspartamului. Este un adjuvant în tratamentul enterocolitelor de fermentaţie şi colon iritabil.

Sursa: vegis.ro

 

The Coca – Cola Company

Compania a fost fondată în 1892 în Atlanta, Statul Georgia, Statele Unite ale Americii.  

The Coca-Cola Company este cea mai mare companie producătoare de băuturi răcoritoare din lume, cel mai mare producător, distribuitor și comercializant de băuturi ne-alcolice și siropuri din lume, și una dintre cele mai mari corporații din SUA. Compania este cunoscută în special datorită produsului ei cel mai renumit Coca-Cola, inventat de John Stith Pemberton în 1886.

Compania controlează 52,5% din piața chineză de sucuri carbogazoase și 12% din piața de sucuri de fructe.

Principalul concurent al companiei este PepsiCo.

Coca Cola în România

The Coca-Cola Company este prezentă pe piața din România prin intermediul a două firme, respectiv Coca-Cola România, reprezentantul companiei americane The Coca-Cola Company, care deține mărcile și produce concentratele, și îmbuteliatorul Coca-Cola HBC România, care produce, distribuie și vinde produsele. Compania deține în România, fabrici în București, Ploiești, Iași, Timișoara, Oradea și Vatra Dornei. În anul 2008, compania a închis unitatea de producție de la Oradea, pentru eficientizarea activității.

Portofoliul Coca-Cola România cuprinde băuturile răcoritoare Coca-Cola, Sprite, Fanta, sucurile Cappy, ceaiurile Nestea, bautura energizantă Burn și apa minerală Dorna.

Sursa: wikipedia.org