O nouă speranță pentru tumorile faciale

Spread the love

Loading

cancer_de_pieleO pastilă pe zi poate trata cancerul de piele

Noua pilulă minune ajută micșorarea tumorilor faciale, care nu pot fi extirpate prin operație. Acest revoluționar medicament oprește dezvoltarea celulelor canceroase.

Tumorile de pe față și gât pun la grea încercare medicii chirurgi. De cele mai multe ori nu se încumetă să facă o asemenea operație.

Medicamentul vismodegib a fost aprobat la începutul acestei luni și va fi disponibil pentru bolnavi. În Marea Britanie pacienții sunt ajutați de „Fondul de medicamente pentru cancer ”, fond administrat de Guvern. Acest Fond permite pacienților un acces rapid la tratamente noi.

Carcinomul bazocelular este cea mai comună formă de cancer de piele, care afecteaza aproximativ 100.000 de oameni pe an numai în Marea Britanie. Cancerul se declanșează după o expunerea excesivă la radiații ultraviolete, cum ar fi lumina soarelui. În faza incipientă se tratează ușor prin radioterapie sau intervenții chirurgicale și rareori se dovedește fatal.

Dar un numar mic de pacienți, care nu caută ajutor medical, sau au tumori care sunt greu de operat, vor beneficia de acest medicment. Exemplu: o tumoare foarte aproape de ochi.

 

Dr. Harpal Kumar, directorul executiv al Fondului „Cancer Research UK” a declarat: „Acest medicament este un avantaj major pentru tratamentul acestei boli. Pacienti avansați de carcinom bazocelular (cancer de piele), au o nouă opțiune de tratament”.

Firma farmaceutică Roche, care produce acest medicament a declarat că există și efecte secundare în timpul tratamentului, cum ar fi: greața, pierderea părului și spasme musculare. Medicamentul nu poate fi administrat femeilor gravide.
Sursa: DailyMail