O noutate pentru femei: controlul sarcinilor nedorite cu cipul contraceptiv

Spread the love

Loading

O companie din Statele Unite a anunţat debutul testelor clinice cu un microcip… contraceptiv

cip contraceptiv

Compania MicroCHIPS, din Lexington, Massachusetts a pus la punct un microcip implantabil, capabil să elibereze în organismul purtătoarei sale, în fiecare zi, la aceeaşi oră, timp de până la 16 ani, doza zilnică de contraceptiv. Fără bătăi de cap, fără posibilitatea de a uita, fără probabilitatea de a utiliza pilule necorespunzătoare calitativ etc.

 

Dacă femeia respectivă doreşte să rămână gravidă, poate opri temporar administrarea contraceptivului, wireless, cu ajutorul unei telecomenzi. Sau, dimpotrivă, medicul curant poate decide creşterea dozei de contraceptiv, tot wireless.

Microcipul poate fi implantat la nivelul abdomenului, sau sub un braţ sau aproape oriunde altundeva. Inclusiv în ceafă. Sau în frunte. E suficient de mic cât să nu se vadă. Cipul a fost testat deja timp de o lună pe un lot de persoane ce sufereau de osteoporoză, fără a se manifesta nici un fel de reacţii adverse sau probleme de bio-compatibilitate. La nivel constructiv, avem de-a face cu un mic recipient etanş, acoperit de o membrană dintr-un aliaj de titan şi plutoniu. La trecerea unui curent electric respectiva membrană se topeşte imediat, permiţând eliberarea dozei de medicament.

Desigur, sistemul poate fi implementat pentru o varietate de maladii cronice ce necesită administrarea periodică a unei doze de medicament şi probabil că cipul va fi completat cât de curând cu module dotate cu senzori capabili să activeze administrarea medicamentelor şi la intervale neregulate, atunci când organismul are nevoie, cum este cazul diabeticilor, cardiacilor etc.

MicroCHIPS aşteaptă aprobările FDA pentru a porni studiile pre-clinice anul viitor şi se aşteaptă să aducă această tehnologie pe piaţă până în 2018.

Sursa: mchips.com, playboy.ro

{gallery}chipcontraceptiv{/gallery}

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *