Lugoj – O primă acţiune foarte reuşită a Centrului Regional de Comunicare şi Cercetare al Revoluţei Române din Decembrie 1989

Spread the love

Loading

Marţi, 11septembrie  2018, Biblioteca Municipală Lugoj, prin directoarea Henrieta Szabo, şi-a îmbogăţit inventarul de arte printr-o primă donaţie de carte, făcută de către Centrul Regional de Comunicare şi Cercetare al Revoluţiei Române din Decemmbrie 1989, prin doi revoluţionari, Nicolae Toma, directorul instituţiei nou-înfiinţate şi Doru Ursulescu, primul preşedinte al Comitetului Provizoriu, ales la data de 22 decembrie 1989, la ora 10. După donarea pachetelor cu cărţi cei doi au rostit alocuţiuni. 

Nicolae Toma: „Azi, 11septembrie 2018, din partea Institutului Revoluţiei Române, prin Centrului Regional de Comunicare şi Cercetare, recent înfiinţat în urbea noastră, am donat deocamdată o primă tranşă de carte reprezentativă, din care lugojenii să afle adevărul despre Revoluţia din Decembrie 1989, petrecută în oraşul nostru, şi nu numai.

Consider că ideea creării unui Centru Regional de Cercetare şi Comunicare la Lugoj este una foarte inspirată, pentru că prin aducerea la lumină a adevărului vom demostra, dacă mai era cazul, că Lugojul a scris o pagină foarte importantă din istoria neamului, din istoria modernă a României.”

La rândul său, Doru Ursulescu a declarat: „Cred că ideea de a se crea la Lugoj un Centrului Regional de Comunicare şi Cercetare este una extraordinară. Şi spun asta gândindu-mă la faptul că Lugojul a fost declarat „cel de al doilea oraş liber de comunism din ţară”, că a sărit imediat în sprijinul Timişoarei, atunci când ea s-a declarat a fi „primul oraş liber de comunism din ţară”. Şi mai cred că scrierea corectă a istoriei este o măsură excepţională.”

Amfitrioana celor doi revoluţionari, Henrieta Szabo, directoarea Bibliotecii Municipale Lugoj, a mulţumit pentru generoasa donaţie celor care au făcut-o şi a promis că va amenaja un „Colţ al Revoluţiei”, colţ de care o să profite toţi cei intersaţi, în special tineretul, care trebuie să cunoască trecutul, dar şi date ale istoriei, mai recente. 

A fost o primă acţiune a CRCC Lugoj, care a debutat în forţă. Sperăm ca întreaga activitate să fie la fel, adică bogată şi variată.

Mircea ANGHEL

Sursa – Ziarul Actualitatea