O veste bună pentru adevărații revoluționari – Luptători cu merite deosebite

Spread the love

Loading

sspr comunicat 4 octombrie

Comunicat

 

Reiterăm tuturor revoluționarilor că în data de 23.09.2014 s-a încheiat un Protocol între Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, legal reprezentat de Adrian Sanda, în calitate de Secretar de Stat și Asociațiile de revoluționari întrunite în urma convocării Colegiului Revoluționarilor.

 

Conform Protocolului, Secretarul de Stat a fost împuternicit să încheie un Memorandum cu Primul Ministru, pentru punerea în aplicare a prevederilor acestuia. Totodată, se specifică: ”părțile semnatare ale prezentului protocol se obligă să colaboreze în vederea atingerii obiectivului propus și a realizării prevederilor convenite”.

Până la data de 03.10.2014 s-a redactat, s-a înaintat spre avizare și a fost avizat Memorandumul de către ministrii al căror aviz se impunea.

Luni, 06.10.2014 Memorandumul avizat va fi înaintat la Guvern pentru ședința de săptămâna viitoare.

Este pentru prima dată, de la suspendarea plăților, respectiv în ultimii 3 ani, când s-a încheiat un asemenea tip de Protocol și tot pentru prima dată când acest act se materializează.

Precizările pe care vi le oferim sunt menite să înlăture informațiile eronate sau contrare. Ne dezicem de acțiunile și insistențele unui grup format din aproximativ 6 persoane, pasibili de răspundere și din disperare de cauză.

Pe de altă parte, sunt persoane care dezinformază și nu se simt deloc confortabil întrucât ori vor ieși din rândul revoluționarilor, pentru că nu au ce căuta acolo, ori/și vor răspunde sau răspund deja pentru încălcarea prevederilor legale. Le înțelegem disperarea, dar le punem în vedere că, înainte de a căuta ”nod în papură”, ar fi indicat să nu uite zicala: „vezi paiul din ochiul altuia, dar nu vezi barna din ochiul tau”.  

Toate zvonurile care circulă în afara comunicatelor oficiale și orice îndemn la anumite acte sau fapte sunt de natură să prejudicieze imaginea adevăraților revoluționari în fața opinei publice, presei sau autorităților. Din aceste considerente, solicităm prudență și decență tuturor revoluționarilor, implicit Asociațiilor de revoluționari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *