,,OAMENI DE SEAMĂ AI BANATULUI”, EDIȚIA A XXIX-A, Uzdin, Serbia

Spread the love

Loading

Autor: Maria ROGOBETE, MEMBRU UZPR

Sâmbătă, 20 aprilie, 2024, ora 11, la Uzdin, Serbia în incinta clădirii ,,Centrul Pastoral” a avut loc Simpozionul Internațional ,,OAMENI DE SEAMĂ AI BANATULUI”, ediția a XXIX-a- Societatea Literar- Artistică ,,Tibiscus” din Uzdin –Voivodina-Serbia, președinte Vasile Barbu.
Felicitări pentru organizatori! Felicitări pentru toți cei care au participat la acest eveniment de suflet!
*Cultura provine de la cuvântul latin colere, se traduce prin „a cultiva/„a onora”, această activitate umană este esențială pentru toți oamenii, ea reprezintă identitatea orașelor, regiunilor în care trăim, reprezintă cheia tuturor posibilităților unui loc de a se dezvolta în toate domeniile, cultura este vitală pentru toate țările, patrimoniul cultural este un element- cheie al imaginii localității în care trăim. Cultura constituie cea mai populară temă, este foarte important să susținem și să întărim „Vocile” celor care iubesc cu adevărat cultura și care realizează din suflet și iubire lucruri importante pentru societate, să-i sprijinim pe toți oamenii care își dedică viața convingerilor transmise viitoarelor generații, este nevoie de cultivarea tuturor valorilor.*
Și ce oameni nemaipomeniți, cu suflet mare și inima curată sunt frații noștri din Uzdin! Respect și considerație, dragi prieteni români!
( La intrarea în țară, o doamnă foarte drăguță de la vamă ne-a întrebat de unde venim, i-am răspuns că venim de la un simpozion organizat de domnul Vasile Barbu la Uzdin, cu zâmbetul pe buze și fericită ne-a felicitat pentru aceste lucruri nemaipomenite, i se citea pe față bucuria. I-am mulțumit!)

Tagged: