Oferte de locuri de muncă “capcană” pentru români

Spread the love

Loading

cinci-politisti-de-la-brigada-rutiera-a-capitalei-arestati-preventiv-pentru-luare-de-mita-18450709Speli 200.000 de dolari, primeşti 8.500 de euro

Desigur, oferta este tentantă, dar aici trebuie adăugat şi riscul: 12 ani de puşcărie şi confiscarea bunurilor care au condus la infracţiune. De ce? Vorbim de fapt despre bani murdari obţinuţi în Occident care ajung, prin “curăţare”, să finanţeze oficial crima organizată şi terorismul.

 

Anumite firme occidentale bombardează, de vreo două luni, adresele de email ale românilor cu ofertă de muncă ieşită din comun: contracte pentru spălare de bani.

Cum se petrece tărăşenia – pentru că şi jurnaliştii sunt vânaţi cu astfel de oferte: iniţial, primeşti pe adresa de email o invitaţie de a câştiga bani. Dacă răspunzi, ţi se trimite un text explicativ şi un contract pe două pagini din partea unei firme, în cazul nostru o bancă cipriotă. Ce ţi se cere, dacă semnezi contractul? Trebuie să pui la dispoziţia angajatorului un cont bancar pe numele tău, în care să primeşti sume de bani, în valoare de 10.000 de dolari americani de fiecare tranşă, pe care trebuie să îi transferi prin Western Union sau MoneyGram în conturile indicate de angajator. Vei face între 3 şi 5 transferuri săptămânal. În schimb, ţi se promite un salariu de 2.500 de euro pe lună şi un bonus de 4% din sumele tranzacţionate.

 

Riscul este doar de 12 ani de puşcărie

 

Dacă facem, să zicem, 5 tranferuri săptămânale, am tranzacţiona 200.000 de dolari pe lună, pentru care am primi salariul plus un bonus de 8.000 de dolari (aproxiamtiv 6.000 de euro). Câştig total: 8.500 de euro pe lună. Angajatorul îţi va scrie, ca explicaţie, că prin acest mod de a transfera bani el nu mai plăteşte taxe de 400 de dolari de transfer, ci numai 30 de dolari. Foarte important: mesajul are un paragraf care spune că primele două săptămâni de transferuri vor fi “de probă”. Vom vedea de ce…

În fine, am transmis oferta Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), ca să ne asigurăm dacă este totul în regulă. Bineînţeles că nu este în regulă! Este un fenomen cunoscut şi urmărit de ONPCSB, respective încercarea de folosire a persoanelor fizice, ca persoane interpuse, pentru transferul unor fonduri, în general din ţări vest europene, prin România, către alte state din estul Europei. Totul se pertece pe Internet, partenerii de “afacere” nevând niciun contact direct.

Fondurile spălate sunt folosite, în majoritatea cazurilor, pentru finanţarea crimei organizate şi terorismului. Asta înseamnă că cel implicat, angajatul, cum ar veni, riscă 12 ani de puşcărie şi confiscarea bunurilor prin care s-a realizat infracţiunea.

Mai mult, din datele ONPCSB “persoanele fizice din România sunt folosite pentru scurt timp, în general 10 tranzacţii”. Adică eşti folosit doar în cele două săptămâni „de probă”, în care faci treaba, dar nu primeşti nici un ban, după care eşti abandonat şi rămâi doar cu riscul de a face 12 ani de puşcărie.

 Sursa: Libertatea.ro