Opriţi ” masacrul barbar ” de păsări cântătoare

Spread the love

Loading

Prin anii ’90, când câţiva ţigani înfometaţi au mâncat lebedele dintr-un parc din Viena s-a făcut un scandal răsunător. Faptul că soldaţii armatei britanice vânează milioane de păsări cântătoare şi fac bani frumoşi a trecut neobservat pentru presa de scandal. Acest paradox, precum şi respingerea românilor şi bulgarilor mă face să cred că societatea stilată din Marea Britanie a dispărut, lăsând locul pentru nişte urmaşi mai apropiaţi de restul lumii, mai aplecaţi spre infracţiuni. În toate atacurile împotriva românilor se strecoară o groază de minciuni şi până acum nu am văzut ca vreo autoritate naţională să ia poziţie. Dar vă întreb până când?

pasari cantatoare

Prinţul Charles cere într-o scrisoarea adresată comandamentului  bazei militare engleze  din Cipru,  prin care condamnă „uciderea la scară industrială„, a păsărilor cântătoare migratoare.

Păsările cântătoare sunt prinse în plase în timpul migraţiei şi pentru că în Cipru aceste păsări sunt considerate o delicatesă, o cină s-au un prânz ar putea costa până la 65 de lire sterline.

În această scrisoare Prinţul Charles a cerut măsuri urgente pentru a opri anuala  sacrificare  barbară  a jumătate de milion de pasari migratoare, în care sunt implicaţi militarii din cadrul acestei baze a armatei britanice. Păsările cântătoare sunt prinse illegal cu plase, cu lipici şi înainte de a fi ucise și servite ca o delicatesă suferă un tratament inuman.

Charles a mai scris os crisoare şi preşedintelui insulei Cipru, prin care condamnă uciderea organizată a păsărilor cântătoare. Prinţul mai susține că aceasta afacere mare este condusă de infractori infiltraţi până  în instituţiile statului cipriot.

 

Locurile unde sunt prinse şi ucise păsările cântătoare sunt situate în zona de suveranitate britanică (SBA) din Dhekelia, pe coasta de sud a Ciprului şi aproape de staţiunea turistică Ayia Napa. În această bază militară, soldații britanici sunt instruiţi pe poligoane de tragere înainte de transferul lor în Afganistan sau în alte locuri fierbinţi din lume.

În perioada de vânîtoare, soldaţii şi cadrele militare se întorc dimineaţa devreme pe terenul de instrucţie şi adună păsările din plasele puse în locuri alese cu grijă şi de pe ramurile acoperite cu lipici. Apoi păsările sunt ucise cu o scobitoare sau un briceag, făcânduli-se o incizie la gâtul păsărilor. 

În restaurantele greceşti păsările sunt fierte sau prăjite şi sunt consumate în întregime, cu excepţia ciocului. Ciprioții consideră mâncarea din păsări cântătoare „viagra naturală„.

Prindere acestor păsări are loc de două ori pe an, toamna și primăvara şi în comerțul ilicit şi greţos se obţine circa 12 milioane de lire sterline pe an, adică 640 000 000 000 de lei vechi.

Capturarea păsărilor cântătoare se face în Ciprul de aproape toată lumea. Pe un teren de 50 de mile pătrate, locul unde poposesc în timpul migraţiei păsările cântătoare, fermierii au plantat acri întregi de pământ cu tufișuri de salcâm, pentru a atrage păsările. În ultimii ani, folosindu-se de tehnologie, infractorii au montat difuzoare în tufişuri, prin care transmit apeluri de împerechere ca o momeală pentru atragerea cântătoarelor.

Prinţul Charles speră că se pot  salva sute de mii de păsări, care sunt ucișe în mod illegal numai pe teritoriul britanic. De asemenea va stopa profiturile semnificative pentru buzunarele infractorilor din cadrul crimei organizate  şi care controlează această practică barbară.

Această vânătoare de păsări cântătoare a început acum 20 de ani. La început a fost o activitate la scară mică, care s-a transformat într-o întreprindere criminală, într-o afacere cu beneficii mari. Circa 30 vânători îţi desfăşoară activitatea pe teritoriul britanic şi cu acceptul conducerii bazei militare.

Efectul acestor massacre asupra populațiilor de păsări cântătoare din Europa este devastator. Păsările cântătoare migrează toamna din Europa în Africa de Nord, unde stau în perioada iernii, iar primăvara se întorc în locurile de baştină. Din cele  1,5 de milioane de păsări sacrificate în Cipru în fiecare an Organiyaţia Bird Watch International estimează că aproximativ 500.000 sunt ucise în baza britanică din Cipru.

Societatea Regală pentru Protecția Păsărilor, prin  purtătorul de cuvânt  Grahame Madge, a salutat intervenţia Prinţului. Potrivit cifrelor publicate de această Organizaţie, mai multe specii au scăzut drastic în Marea Britanie în ultimele două decenii. Peste 150 de specii diferite au fost vânate în Cipru.

Viktoras Papadopoulos, purtătorul de cuvânt al președintelui Republicii Cipru, a declarat pentru The Mail on Sunday : „Președintele i-a transmis Prințului Charles că va face tot ce se poate în limitele legii.  Preşidenţia are aceleași preocupări şi mai ales că prinţul Charles este respectat în Cipru și acest lucru va avea un efect „.

Şi ca primă măsură, mai mulţi vânători de păsări au fost închişi şi au primit amenzi de câteva sute de euro. Dar se pare că este o acţiune de moment. 

Un politician cipriot l-a acuyat pe Prinţul Charles de ipocrizie, amintindu-i că până nu de mult aristocrații englezi vânau din plăcere și ucideau vulpi, pe care nici măcar nu le mâncau.

Sursa: dailymail.co.uk

{gallery}pasariucise{/gallery}