PARADOXURI ÎN VREME DE PACE

Spread the love

Loading

Autor: Dr. Paul Ichim

Știrile acestor zile te bulversează complet, aproape nu-ți mai vine să îndrăznești să-ți faci un plan de viitor, chit că-i pe termen scurt. Dimineața m-am sculat și am căutat să văd în media, cum au mai trecut o noapte de calvar, săracii oameni de la granița alăturată.

Noi de bine de rău dormim în patul nostru, nu suntem în bejenie, dârdâind de frigul pseudoprimăverii.

Evit să mă uit pe „literatura” media de can-can și accesez sursa chipurile serioasă. Citesc ce mă interesează, dezbătut în mod serios și-mi alunecă privirea pe microtitlurile de acompaniament din partea dreaptă a paginii. Acolo descopăr știrea șoc, care în mod sigur nu-i făcătură, Oana Roman se plange pe rețelele sociale că nu se simte bine, că o doare capul, iar tembelii o prezintă drept știre de interes național.

Băi fraților, chiar v-ați tâmpit de tot, de ce ne-ar durea pe noi în … hemoroizi de migrenele unei cvasi-anonime făcută aberant de voi vedetă.

Nu mă leg de gabaritul împricinatei, nu se face așa ceva, mai ales că nici eu n-oi fi un silfid, mă preocupă producția intelectuală a individei, ce a făcut-o așa vestită, de trebuie să aflăm lângă știri tragice de migrenele premenopauzatei?

Altă știre de astăzi o reprezintă pierderea pe vreme de pace, a unui avion de război și a unui elicopter militar, cu tot cu personal la bord. Vă dați seama ce mentenanță avem la vechiturile alea? Asta arată fără echivoc starea armatei române la ora asta.

Mă gândeam zilele trecute la ce unități militare aveam în Galați și la ce avem acum. Dacă ăștia vin peste noi din răsărit, ne bombardează pe degeaba.

Am alăturat cele doua știri, ca să recunoaștem mai bine realitatea din țărișoara noastră. Pe cuvânt dacă merită să se strofoace cineva să se ia de gâtul nostru, ne facem praf și singuri.

 

 

Tagged: