Paralimpica olandeză născută fără mâna și piciorul stâng este supranumită „femeia bionică din viața reală” după ce a învățat să meargă pe role, snowboard și să ridice greutăți folosind proteze

Spread the love

Loading

Enya van Egmond, 24 de ani, din Olanda, s-a născut fără o mâna și fără piciorul stâng.
Snowboarderul paralimpic profesionist poartă o proteză de picior de la vârsta de doi ani.
A primit recent un braț bionic, în ciuda faptului că a prosperat întotdeauna fără două mâini.

O femeie care s-a născut fără o mâna sau piciorul stâng a fost supranumită „femeie bionică din viața reală” în timp ce se deplasează cu role, ridică greutăți și concurează ca snowboarderă paralimpică profesionistă.
Enya van Egmond, 24 de ani, din Arnhem, Olanda , a purtat o proteză de picior de la doi ani, dar nu a lăsat niciodată dizabilitatea să o oprească din ce și-a droit să facă.
Ea a spus că realizările ei au fost toate posibile datorită sprijinului familiei ei – în special a mamei ei, Bibi Zwolman, în vârstă de 57 de ani, care a tratat-o întotdeauna „la fel ca pe toți ceilalți”.
Ea a călătorit în Coreea de Sud în 2018 pentru Jocurile Paralimpice, după ce a devenit snowboarderă paralimpică profesionistă la vârsta de 14 ani, dar din păcate a ratat concurența din cauza unei accidentări.
Enya iubește să meargă la sală, în ciuda diferențelor dintre membre și are trei picioare protetice adaptate – unul pentru alergare, unul pentru mers și unul pentru purtarea tocurilor.


Studentă la sport și mișcare de la Universitatea Roc Nijmegen, a primit recent un braț bionic, deși a prosperat întotdeauna fără două mâini.
Enya a spus că dizabilitatea ei nu a împiedicat-o niciodată să se simtă „normală” și că a abordat viața la fel ca orice alt copil
Enya și surorile ei Aira, 26 de ani, și Teddy, 18, au petrecut mult timp în copilărie în sala de sport unde mama lor, Bibi, lucra în centrul de zi. Acolo Enya s-a aruncat în înot, judo și dans, precum și călărie și ciclism.
Dragostea ei pentru sport a continuat de-a lungul copilăriei, iar la 14 ani a devenit snowboarder profesionist pentru echipa olandeză paralimpică. Ea a concurat timp de cinci ani și a zburat în Coreea de Sud în 2018, după ce s-a clasat pentru echipa olandeză. Din păcate, din cauza unei accidentări, Enya nu a putut să concureze, dar spune că experiența a fost „unul dintre cele mai bune lucruri” pe care le-a făcut vreodată.
Dragostea lui Enya pentru sport s-a accelerat încă din copilărie și acum merge la sala de gimnastică de cinci ori pe săptămână pentru a lucra la haltere.
În afara sălii de sport, îi place să patineze cu rotile, ciclism montan, longboarding și alergare, toate cu sprijinul iubitului ei de doi ani, Yves Litjens, 36 de ani.

SURSA se poate citi AICI

 

Tagged: