Udrea: Noi nu doar promitem, ci facem lucruri.
Lângă noi îl avem pe Traian Băsescu.
12 morţi au semnat petiţia PMP pentru respingerea
accizei la carburanţi.
Constituția României
ART. 84
Incompatibilități și imunităti
(1) În timpul mandatului, Președintele României nu poate fi membru al unui partid și nu poate îndeplini nici o altă funție publică sau privată.
Deși Constituția României prevede clar: președintele României este neutru politic, în ultimii ani, mai ales după prima demitere din 2007, Traian Băsescu cu nesimțire marinărească și tupeu de bețivan a făcut pipi pe legea fundamentală. Din 2008 și până în mai 2012 a susținut pe față PDL-ul și a manipulat Guvernul piticaniei Boc împotriva poporului roman, în timp ce el, marele infractor al țării, se îmbogățea cu o nerușinare demnă de un domn fanariot.
După ce PDL s-a rupt de ilustrul gropar și i-au refuzat rolul de lider blondei muze Elena Udrea s-a pus și a înființat Mișcarea PoPULAră și de atunci face pe locomotive electorală.
Blonda speră că naivitatea poporului roman va aduce la putere firava Mișcare PoPULAră și se va îndeplini visul marinarului bețiv să devină Prim Ministru, să-și continue drumul de îmbogățire prin infracțiuni și fraudă.
Elena Udrea, protejată de Traian Băsescu și armata de procurori de la DNA uită câți bani a cheltuit în proiecte fără niciun sens, pe vremea când era “ministera lui Băsescu” și fiind mai presus de lege merge cu tupeu de traseistă și modifică tabelele cu semnături împotriva accizei la carburant, făcând pact cu morții.
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost sesizat, după ce Corpul de Control al prim-ministrului a identificat o serie de nereguli în privinţa listelor cu semnături depuse în petiţia Partidului Mişcarea Populară, „împotriva introducerii accizei la combustibil”.
Astfel, s-a descoperit că din cele 300.000 de semnături ale petiţiei PMP pentru respingerea accizei la carburanţi doar 1% (aproximativ 2.700 de semnatari reali) sunt valabile. Restul semnăturilor nu conţin date care să ducă la identificarea persoanelor. În plus, Corpul de Control al Executivului a identificat chiar şi persoane decedate pe lista de semnături. Petiţia pentru respingerea taxei suplimentare la carburant a fost semnată inclusiv de preşedintele Traian Băsescu.
Un număr total de 206.251 de rubrici cu „semnături” nu conţin date de natură a permite identificarea petiţionarilor. Acestea conţin doar numele, prenumele, localitatea de domiciliu sau reşedinţă (fără adresa completă) şi semnăturile unor persoane, fără alte date de natură să permită identificarea petiţionarilor.
Doar un număr de 3.468 de rubrici conţin date suplimentare de natură a permite identificarea semnatarilor, numai aceştia putând fi consideraţi petiţionari în sensul dispoziţiilor legale, cu condiţia ca datele de identificare să fie corespunzătoare adevărului.
Conform datelelor de la Evidenţa Persoanelor, au fost identificate 2.748 de persoane, iar 729 de persoane înscrise în listele cu „semnături” nu au fost identificate deoarece datele de identificare menţionate în liste au fost inexacte ori necorespunzătoare adevărului.
În concluzie, în baza datelor de identificare consemnate în listele cu „semnături” au fost identificate 2.748 de persoane care ar fi „semnat” în favoarea petiţiei colective iniţiată şi susţinută de Partidul Mişcarea Populară, acestea putând fi considerate petiţionari conform prevederilor legale, doar dacă au semnat, şi în realitate, petiţia colectivă.
Au fost identificate 12 situaţii în care „semnatarii” petiţiei colective iniţiată şi susţinută de Partidul Mişcarea Populară decedaseră anterior datei de întocmire a listelor. (….) În 4 situaţii, în listele cu „semnături” întocmite au fost înscrise date despre acte de identitate care nu mai erau valabile din anul 2008 sau 2009, pentru aceleaşi persoane fiind emise alte acte de identitate cu 4 sau chiar 5 ani anterior.
„Corpul de control al primului-ministru, ca organ cu atributii de control, va sesiza organele de urmarire penala, respectiv Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatia si Justitie, privind operatiunile sau actele ilicite in legatura cu care au rezultat indicii de savarasire a unui numar de doua fapte care pot intruni elementele constitutive ale unor infractiuni, urmand ca organul de urmarire penala sau, dupa caz, instanta de judecata sa hotarasca asupra existentei sau inexistentei infractiunilor si asupra vinovatiei”, se mai arată în comunicatul Executivului.
Ultimele declarații ale junei Elena Udrea demonstrează clar că guvernatorul României, Traian Băsescu încalcă Constituția. De dimineața până seara acuză referendumul din 29 iulie 2012 ca lovitură de stat, deși acest termen are o altă conotație. Dar de la un președinte demis de două ori și ales de două ori prin fraudă la ce să te mai aștepți?
{gallery}miscarepulara{/gallery}
Nu putem trece sub tăcere noile şi repetatele atacuri ale preşedintelui Băsescu îndreptate împotriva „comisiei Nana“ şi, în special, către Gabriela Firea, senator PSD. Declaraţia de duminică, 13 aprilie, a preşedintelui Băsescu n-are nici o legătură cu statul de drept, cu legalitatea sau cu rolul constituţional al preşedintelui. Este o declaraţie de intimidare, un atac la persoană, în care este adus în discuţie şi soţul senatoarei, la un mod ameninţător. De fapt, preşedintele transmite un mesaj clar: Gabriela Firea să se potolească, altfel ar putea-o încurca-o rău şi ea, şi soţul ei. Atacul la familie este unul dintre procedeele cele mai detestate, în toată lumea. „Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întîmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întîmplă destule lucruri rele“, a spus Traian Băsescu.
Oricîtă îngăduinţă am avea faţă de preşedintele Băsescu – ei, e slobod la gură, îi mai scapă cuvinte necugetate –, asta nu este o declaraţie de preşedinte. Nu vrem să o calificăm nicicum. Ceea ce dorim să accentuăm este faptul că declaraţia, dincolo de ameninţare, se substituie instituţiilor statului de drept.
Tranzacția cu terenuri la Nana impune cîteva întrebări de bun-simţ: De ce vă temeţi, domnule preşedinte? De ce nu lăsaţi să fie verificată tranzacţia? De ce calificaţi constituirea comisiei „un abuz“? De ce spuneţi, înaintea procurorilor, că tranzacţia este „legală“?
Orice pe lumea asta poate fi verificat. Nu există lege pentru unii şi fărădelege pentru alţii. Nu există respectarea legilor de către unii şi „fac ce vrea muşchii mei“ pentru alţii. Au mai fost anchetaţi preşedinţi (în statele democratice) şi n-au sărit să-i acuze pe cei care s-au interesat de anumite aspecte controversate sau oculte ale activităţii lor. N-au făcut hărmălia pe care o face preşedintele Băsescu, de la Cotroceni, flancat de steagurile României, ale NATO şi UE.
Este inadmisibil ca preşedintele să spună orice, să ameninţeze, să califice cu vorbe de ocară o acţiune constituţională şi legală, iar unii să se facă că nu aud, că nu cunosc, că nu intervin. În acest moment, orice dialog instituţional a degenerat: principalul răspunzător este preşedintele Băsescu. Şi asta pentru că el vrea să fie deasupra legii, să nu fie atins nici cu o floare, iar toţi ceilalţi să fie una cu pămîntul. Rar nu ne-a fost dat să vedem un preşedinte care se teme de justiţia pe care o laudă necontenit.
Sursa: jurnalul.ro, gandul.info¸ observatorcultural.ro