PASIUNE, ARMONIE, DISCIPLINĂ, VIAȚĂ – Clubul Wago-Kan Lugoj de Aikido Aikikai, condus de sensei Daniel Rogobete 5 DAN

Spread the love

Loading

Autor: Maria ROGOBETE –membru UZPR

O seară minunată de toamnă într-un decor perfect al timpului, în jurul meu câteva ființe îmbrăcate în kimono, simțeam respirația unor umbre albe care parcă dansau, intrasem în lumea în care fizicul și mentalul formează calea armonizării. Într-o atmosferă de liniște, pace interioară, într-o lume în care principiile și tehnicile imită elementele naturii dând naștere la calm și echilibru, am pășit în sala în care Clubul Wago-Kan Lugoj își începea antrenamentul de Aikido Aikikai condus de sensei Daniel Rogobete 5 DAN. Am intrat în lumea lor și am rămas impresionată de limpezimea ochilor cu care mă priveau, de zâmbetele pure, o clipă mi-am adus aminte de poienița copilăriei mele, iarbă verde, flori de toate culorile și raze de soare ce coborau într-una pe scările cerului, nimic mai etern, mai divin, umanitatea își povestea istoria în tufișurile cu spini ce se odihneau la picioarele mele într-un sat mirific, Topleț, iată legătura mamă cu natura, veșnic tânără și fericită. Copii și adulți formează un întreg cu suflet, doar bătăile inimilor fredonau melodia curajului de a merge mai departe, de a face lucruri benefice.
Am participat la multe antrenamente de Aikido Aikikai, la stagii naționale și internaționale, pot spune că toate tehnicile pe care le practică acești minunați oameni- practicanți de arte marțiale- m-au format ca om, mi-au adus un plus în viața mea și atunci îmi pun întrebarea cum este să practici ani de zile această artă? Să primești de fiecare dată energie, unificare, seninătate, perfecțiune, soliditate, control?
„În textele rămase de la maestrul Morihei Ueshiba există o referire la trei tipuri de antrenament:
1. Cel al armonizării minții individului cu activitatea tuturor lucrurilor din univers.
2. Cel al armonizării corpului cu activitatea tuturor lucrurilor din univers.
3. Cel care face KI-ul ce unește mintea și corpul să se armonizeze cu activitatea tuturor lucrurilor din univers.
Adevăratul practicant de Aikido este cel ce atinge aceste trei componente simultan, nu doar în Dojo, ci în oricare alt moment al vieții sale. Rezonanța corpului provine din unitatea minții și corpului și această rezonanță se armonizează cu rezonanța universului. Esența constă în armonizarea rezonanței corpului cu rezonanța universului. Din aceasta se naște căldura, lumina și puterea, toate părți ale unui spirit realizat deplin.”
( AIKIDO-De la Wikipedia, enciclopedia liberă)
Aikido este arta păcii, Aikido este calea armoniei, Aikido este pasiune, armonie, iubire, Aikido este o artă marțială ce asigură un bun sistem de autoapărare, un caracter puternic, contribuie la practicarea unei filozofii practice de viață, ajută la dezvoltarea concentrării, contribuie la creșterea condiției fizice, dar si la menținerea și întărirea stării de sănătate, Aikido este viață și pentru a înțelege toate acestea trebuie să practici Aikido!!!!

Tagged: