PayPoint anunţă semnarea unui parteneriat cu Eurolines

Spread the love

Loading

Terminal PayPoint 2

Bucureşti, 06 iulie 2017 – PayPoint România, principalul operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail, anunţă semnarea unui nou parteneriat cu Eurolines, unul din cei mai mari operatori de transport internațional cu autocarul din România. Astfel, călătorii care aleg oricare din cele peste 400 de destinații europene operate săptămânal de Eurolines pot plăti, de acum, sumele aferente biletelor de autocar în oricare dintre cele peste 11.300 magazine partenere PayPoint din toată România.

 

Prin semnarea acestui parteneriat, PayPoint își extinde gama de parteneri din domeniul serviciilor de transport. Acesta este un nou pas important realizat de companie în direcţia dezvoltării portofoliului pe segmente de plăţi din ce în ce mai variate, pentru a oferi consumatorilor cât mai multe servicii de care au nevoie, unde au nevoie.

Pentru a putea achiziţiona biletele de autocar, clientul îşi face rezervarea telefonic la oricare agentie Eurolines sau online (alegând metoda de plată PayPoint disponibilă pe site); se deplasează în cel mai apropiat magazin PayPoint fie cu înștiințarea de plată cu cod de bare (primită prin email) fie cu codul de rezervare primit prin SMS. În magazinul partener PayPoint vânzătorul scanează documentul de plată sau introduce pe terminal codul de rezervare, încasează banii în numerar şi înmânează pasagerului la final un bon emis de terminal cu toate detaliile tranzacţiei (data plăţii, suma, locaţia, furnizorul etc). 

„Obiectivele noastre au fost dintotdeauna clare: să le oferim românilor cea mai variată gamă de plăți sigure şi rapide, în cea mai mare rețea de magazine partenere. Am dezvoltat un portofoliu foarte variat, care acum se apropie de 140 de furnizori și o rețea de peste 11.300 magazine partenere amplasate acolo unde consumatorii au nevoie. Acum anunțăm al doilea partener din categoria operatorilor de transport și suntem convinși că și pasagerii Eurolines vor aprecia beneficiile sistemului nostru, faptul că își pot plăti biletele de autocar în magazine partenere PayPoint aflate în apropiere, cu program prelungit, în care își fac și cumpărăturile”, a declarat Mugur Dogariu, Managing Director PayPoint România.

„Parteneriatul pe care l-am agreat cu PayPoint a venit într-un moment în care cererea pentru transportul cu autocarul este în creștere, pasagerii provenind atât din mediul urban căt și din mediul rural, motiv pentru care dorim să oferim clienților încă o posibilitate sigură de a efectua plata pentru biletele rezervate. Astfel, pasagerul sună în oricare din cele 80 de Agenții Eurolines sau TUI TravelCenter, intră în legătură cu un consultant, care îi va oferi toate informațiile de care are nevoie, îi operează rezervarea biletelor iar pentru plata acestora se va prezenta în cel mai apropiat punct PayPoint”, a declarat Cosmin Marinof, Director Vânzări Eurolines. 

Avantajul practic pentru călătorii Eurolines este că îşi pot rezerva biletul de oriunde din țară, printr-un simplu apel telefonic și achită contravaloarea călătoriei simplu, sigur şi rapid, la cel mai apropiat punct PayPoint, fără un comision suplimentar.

Acest parteneriat aduce un nou partener din industria transporturilor în portofoliul de parteneri PayPoint. Pe lângă biletele de autocar emise de Eurolines, consumatorii pot face o gamă largă de plăţi în magazinele partenere PayPoint precum: contravaloarea rovinietei, facturile pentru utilităţi, servicii de securitate, bilete de avion, facturile emise de operatorii de telefonie, internet şi cablu, asigurări şi rate, pot realiza operaţiuni de încărcare electronică sau transfer de bani, în locaţii PayPoint selecţionate.

Grupul Eurolines este alcătuit din 21 de companii și a avut în anul 2016 o cifră de vânzări în creștere cu 13% comparativ cu 2015 ajungând astfel la 125 milioane euro. Consolidarea de lider al pieţei de turism şi transport, vizând o creştere de 12% a vânzărilor, comparativ cu 2016, până la nivelul de aproximativ 140 milioane euro este unul dintrrâe obiectivele Grupului Eurolines în 2017. 

 

Despre PayPoint România

În România, PayPoint şi-a lansat oficial serviciul de plată a facturilor în numerar sub marcă proprie în august 2008 şi şi-a extins portofoliul de clienți prin semnarea de parteneriate cu o serie de companii din diferite sectoare. În prezent, rețeaua punctelor de plată PayPoint numără peste 11.300 de terminale iar compania are încheiate contracte cu 137 clienți importanți din domeniul telecomunicațiilor, al utilităților, al serviciilor financiare şi nu numai. Astfel: sectorul de plăți pentru utilități – ENGIE Romania, Delgaz Grid, E.ON Energie România, Delgaz Grid SA Electric, Enel Energie, Enel Energie Muntenia, E-Distributie Muntenia, E-Distributie Banat, E-Distributie Dobrogea, Electrica Furnizare Transilvania Nord, Electrica Furnizare Transilvania Sud, Electrica Furnizare Muntenia Nord, Apa Nova Bucureşti, Apa Serv Valea Jiului, Activitatea Goscom, ApaVital Iaşi, Aquatim, CEZ Vânzare, Wirom Gas, Hargaz, Raja Constanţa, C.R.A.B., Apa Canal Ilfov, Compania de Apa Buzau, Hidro Prahova, Apa Nova Ploieşti, Salubris Iaşi, Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa, SC Vital SA, Nova ApaServ Botoşani, Apa Canal Sibiu, Harviz, Aquabis, Acet Suceava, SC Apa Târnavei Mari SA, Compania de Apă Oradea, ApaServ Neamţ, APAVIL, Gospodărie Comunală Covasna, Tulcea Gaz, Gaz Vest, SEA Complet, Aquavas Bârlad, TEGA SA, Compania Apa Braşov, Neptun SA, Compania de Apa Somes, Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, Schuster Ecologic, Aparegio Gorj SA, Termoficare Oradea, Apa Canal Galati, RWE Energie, Apa Canal 2000, Salgaz, Brantner Vereş, Eva Energy, Compania de Apa Arieș, Apaserv Cornu, Grenerg, Brantner Environment, Brantner Servicii Ecologice, Restart Energy, Aqua Dumbravita, HIDRO-SAL COM, Quatro Eco Salub, Imperial Development, GAZ EST, Prisma Serv Company, Gaz Nord Est, Energoterm Tulcea, Aquaserv Mureș, Tinmar Energy, Distribuție Energie Oltenia, Aquaserv Tulcea, Ecoaqua Călărași, Gosp-Com, Compania de Utilități Publice Brăila. 

Sectorul de telecomunicații şi comunicații prin cablu – Vodafone România, Telekom Romania Mobile, Orange România, Telekom Romania, UPC România, Akta TV, NextGen Communications, Radiocom, RCS & RDS, Idilis; Sectorul financiar-bancar – Allianz-Tiriac Asigurări, EOS KSI România, Garanti Credite de Consum, Patria Credit, UniCredit Consumer Financing, Campion Broker Asigurare, Top Factoring, Cetelem, KRUK, Vitas IFN, Maxygo Broker de Asigurare, Garanti Bank, Debt Collection Agency, UNIQA Asigurări, Telecredit IFN, Nextebank, good.bee Credit, GetBack Recovery, ERB Retail Services, Credit Plan, OTP Factoring, Groupama Asigurări, NN Asigurări de Viață, Pintilie Broker de Asigurare; Sectorul cosmetică – Oriflame, Avon, Infinity, Yves Rocher România; Sectorul agricultură – Rodbun Grup.

PayPoint încasează sume şi în numele Scala Assistance, companie autorizată pentru emitere de roviniete, dar şi plăţi pentru facturile aferente serviciilor de securitate emise de Grupul BGS (BGS Divizia de Securitate, BGS Monitorizare-Intervenţie şi BGS Tehnic) şi pentru biletele de avion emise de compania aeriana Blue Air și biletele de autocar emise de Eurolines.

PayPoint oferă, de asemenea, servicii complete de încărcare electronică a cartelelor preplătite pentru toţi jucătorii din industria de telefonie mobilă care furnizează acest tip de produs (Telekom Romania Mobile, Orange, Vodafone, Zapp, Lycamobile, Digi Mobil), precum şi servicii de încărcare electronică pentru operatorii de telefonie fixă cu acces internațional şi de Internet, printre care se numără Nobel şi Worldtelecom (Number One). Pentru Focus Sat, PayPoint oferă servicii de eliberare de vouchere cu coduri electronice pentru utilizatorii de servicii preplătite de tip DTH (Direct-To-Home). 

Totodată, PayPoint oferă serviciile de transfer de bani Western Union pe propriile terminale, permițând astfel consumatorilor să trimită sau să primească bani atât din afara țării, cât şi de pe teritoriul României. 

Comercianții PayPoint oferă clienților lor şi posibilitatea de a schimba numerar în monedă electronică pentru a face plăți pe internet în mod sigur şi confortabil, prin semnarea de parteneriate cu paysafecard și Neosurf.

Sectorul Taxe și Impozite – Direcția Fiscală Locală Sibiu.

Sectorul livrare colete – Datorită parteneriatului dintre PayPoint si FAN Courier, consumatorii îşi pot ridica din magazinele PayPoint Colet Expres produsele comandate, la o oră potrivită programului lor.