Pensii mărite 2020: ministrul Muncii, vești rele pentru seniorii lugojeni

Spread the love

Loading

Violeta Alexandru a declarat că pensiile trebuie acordate pe principiul contributivității.

”Atât cât ai muncit, atât cât ai reuşit să munceşti şi să duci contribuţii pentru pensia ta de-a lungul vieţii active trebuie să se regăsească într-o pensie decentă, iar societatea are datoria să facă mai mult pentru aceşti oameni. Cei care s-au descurcat şi au pensii speciale reprezintă o categorie susţinută în plan politic prin adoptarea de legi speciale pentru beneficiile care sunt, practic, un plus faţă de ceea ce ei primesc pe criteriul contributivităţii şi care sunt acoperite din bugetul de stat, adică din banii noştri, ai tuturor, inclusiv ai dumneavoastră”, a susținut ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Se pune întrebarea dacă în situația aceasta seniorii mai pot spera la măriri de pensii cu 40 de procente, așa cum este prevăzut în lege a se întâmpla de la 1 septembrie 2020. Violeta Alexandru a precizat că ministrul Finanțelor trebuie să prezinte mai întâi situația încasărilor la buget și apoi, dacă se impune o comunicare publică în noile repere, bineînțeles că Guvernul o va face.

” Eu, personal, nu doresc să alimentez o stare de tensiune în populaţie, aruncând opinii, păreri, gânduri despre cum ar trebui să fie. Sunt şi eu îngrijorată de evoluţia lucrurilor în economie şi pun umărul prin măsuri concrete pe care le luăm la Ministerul Muncii pentru a sprijini revenirea în activitate a agenţilor economici, a celor care muncesc în această ţară şi care generează venituri la bugetul de stat”, a declarat Alexandru, potrivit Agerpres.

 

 

 

 

Tagged: