Pensii nesimțite pentru funcționarii Uniunii Europene

Spread the love

Loading

Pensionarea la 50 de ani, cu 9000 de euro pe lună

pentru funcţionarii din UE a fost aprobată în 2013! 

burki bed

Pentru a sprijini integrarea personalului nou de la noile state membre ale UE ( Polonia , Malta , Europa de Est ), funcţionarii din ţările membre (ca Belgia, Franţa, Germania …) vor primi din partea Europei aceasta ofertă (= cadou prețios, putem spune de aur ) doar ca să se pensioneze.  

 

De ce şi cine plăteşte ?  Noi! 

Ei voteaza legi, fără control şi-si atribuie ,,pensii de aur” cu impozitele noastre.   

Tehnocraţii europeni beneficiaza de pensii de nababi ….!!!!! Parlamentarii, care beneficiaza de regimuri speciale, nu primesc nici o treime din ceea ce ating acești domni …   

Adică, Giovanni Buttarelli, care ocupa postul de Asistent Supervizor de protecţia datelor, va primi numai dupa 1 an si 11 luni de serviciu ( în noiembrie 2010), o pensie de 1515 euro / luna. Echivalentul a ceea ce se ,,oferă” , în medie, unui angajat francez din sectorul privat, după o carieră completă (40 ani). 

Colegul său, Peter Hustinx, si-a văzut contractul reînnoit cu încă 5 ani. Acesta va avea dreptul la aproape 9.000 euro pensie pe lună.  E simplu, nimeni nu s-a decis să-i ia la întrebari, deci e firesc că profită. 

E ca şi cum pentru pensionarea lor, ei ar fi primit un cec în alb.

 

Multi alti tehnocraţi se bucură de acest privilegiu:  

1. Roger Grass, grefier al Curţii de Justiţie , va primi 12.500 euro pensie pe lună. 

2. Pernilla Lindh, judecător la Tribunalul de Primă Instanţă, 12.900 euro / lună. 

3. Dámaso Ruiz-Jarabo Colomer, avocat general, 14.000 euro / lună. 

 

Listă de verificare, fă click AICI 

 

Pentru ei, este jack-pot-ul mult visat. Fiind în funcţie de la mijlocul anilor 1990, sunt siguri de a ,,avea o carieră completă”, prin urmare, de a obţine maximum de 70% din ultimul salariu. Nu numai ca pensiile lor ,,sparg plafoanele de pensionare”, dar pe deasupra pentru ei e suficient a lucra doar 15 ani şi jumătate (dintr-o viata de om) pentru a valida o carieră completă, în timp ce tu, ca și mine, trebuie să te omori la serviciu 40 de ani.

Confruntându-se cu prăbuşirea sistemelor de pensii, tehnocraţii recomandă cariere mai lungi: de la 37,5 ani, la 40 de ani, la 41 ani (în 2012), la 42 (in 2020) etc. Dar pentru ei nu e nicio problemă, sunt suficienți doar 15,5 ani …

Iniţial, aceste pensii de nababi au fost rezervate doar membrilor Comisiei Europene, dar de-a lungul anilor, acestea au fost acordate și altor angajaţi.  Acum e o armată care se bucură: judecători, magistraţi, grefieri, controlori, mediatori etc.  

Dar, mai nasol, în acest caz, este că acestia nu contribuie nici cu o centime de euro la super- pensiile lor.  Totul se plăteşte de către contribuabili… 

Noi cotizăm toată viața şi la cea mai mică întârziere de plată ni se reaminteşte, urmează amenzi, penalităţi de întârziere la plată etc. …fara nicio milă. Ei sunt scutiți de toate acestea .

Va puteți imagina?  Chiar şi judecătorii Curţii de Conturi, care se presupune că  verifică dacă cheltuielile Uniunii Europene sunt legale, beneficiaza de acest sistem şi nu plătesc nicio cotizație.  În schimb ei nu uită că trebuie să joace rolul de ,, jandarmi ” la Bruxelles” şi continuă să dea lecţii de ortodoxie bugetară, deși au ambele mâini până dincolo de coate în oala cu gem.

La ora la care viitorul pensiilor noastre este serios compromis de violenţa crizei economice, oficialii europeni au, pe cheltuiala noastră, pensii de 12.500 – 14.000 euro / lună după doar 15 ani de carieră, fără măcar a contribui cu ceva pentru ea … 

Acest lucru este pura provocare! 

Scopul acestor rânduri este de a alerta toți cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene.  Împreună putem crea o maree. 

Nu există nicio îndoială că tehnocraţii din Europa continuă să se bucure pe cheltuiala noastră şi fără griji sau frica de astfel de pensii.

 

Sursa: .justitiarul.ro, cotidianul.ro, blogdeopinii.blogspot.com