„Pensiile speciale sunt ținute în viață de către un sistem mafiot, un sistem care nu permite desființarea totală a lor …” Interviu cu George Simion, președintele AUR

Spread the love

Loading

Autor: Ștefan Orlando

În ziua de 21 ianuarie formațiunea politică AUR din România a organizat la Milano în impresionanata clădire a Teatrului Lodi o întâlnire cu românii din Italia, unde a fost prezentată lista cu propunerile pentru alegerile europarlamentare din acest an. În cadrul evenimentului „4 ANI de AUR”, președintele partidului, George Simion și doamna Ramona Lovin, președintele AUR  Diaspora, au în mânat diplome de recunoștință membrilor fondatori ai Filialei AUR Italia.

Redactorul ziarului Revoluționarul, Ștefan Orlando, a înregistrat pentru cititorii noștri un scurt interviu cu George Simion, președintele AUR.

Stefan Orlando: Domnule George Simion, bună ziua. Sunt de la ziarul Revoluționarul și aș dori să vă pun câteva întrebări. Ce ar face AUR pentru românii din diaspora dacă ar ajunge la guvernare?

 

George Simion: Bună ziua și vă spun că sunt bucuros că sunt alături de românii din Italia și alături de toți cititorii ziarului Revoluționarul. AUR trebuie în primul rând să facă o țară normală în care să poți trăi și să nu-ți fie rușine să trăiești, cu un sistem educațional bine pus la punct, cu spitale pentru toți românii și cu niște venituri decente. Specific pentru românii din diaspora o să promovăm ideea:  românii  care vin acasă și deschid o afacere timp de cinci ani să nu plătească impozite pe profit. Românii care nu doresc să se întoarcă în țara lor, trebuie să beneficieze copiii lor de cursuri de limba și civilizația română în platforma obligatorie în școlile de stat în țările unde s-au stabilit. Avem un program pentru diaspora de zece puncte care poate fi consultat pe programeaur.ro, trebuie creditați românii care doresc să vândă produse românești în țările unde trăiesc, dar în primul și primul rând să le facem acte românești tuturor românilor care trăiesc în străinătate pentru că oamenii sunt cea mai importantă resursă a unui popor și foarte mulți români nu mai au buletin, pașaport românesc… practic nu mai sunt români în acte din cauza diferitelor probleme. Românii trebuie să aibă acces la instituțiile statului și noi trebuie să mergem unde trăiesc românii ca să le dăm actele de care au nevoie. Oamenii reprezintă cea mai mare bogăție pe care o are un popor.

Ștefan Orlando: Ce ar face AUR pentru desființarea pensiilor speciale?

 

George Simion: Pensiile speciale sunt ținute în viață de către un sistem mafiot, un sistem care nu permite desființarea totală a lor și ce trebuie făcut este tăierea pensiilor nesimțite, adică, pensiile care sunt mai mari decât salariul președintelui. Tot ce este mai mult decât salariul președintelui trebuie impozitat cu 90%. E singura formă, cred eu, pe cale constituțională ca aceste pensii nemeritate să fie tăiate.

 

Ștefan Orlando: Ce ar face AUR pentru întreprinzătorii români?

 

George Simion: Pentru întreprinzătorii români trebuie redusă povara fiscală, trebuie taxată munca mai puțin de cuantumul de 5000 de lei, echivalentul la o mie de euro. Trebuie introdusă o impozitare de 25 %, în loc de 46 % cât este în prezent. Pentru întreprinzătorii mai trebuie limitate numărul de controale pe care le pot face reprezentanții statului la un control pe an.

 

Ștefan Orlando: Ce ar face AUR pentru agricultura românească?

 

George Simion: Creditarea agricultorilor, creditarea celor care muncesc ogoarele printr-o bancă agricolă de stat, pentru că în momentul acesta dacă te duci la băncile străinilor este pur și simplu jaf național. Această bancă agricolă de stat să le permită să facă agricultură calitativă, având în vedere tehnologia de care putem beneficia în acești ani și am mai face ceva am pune subvenția pe care o primesc la hectar la nivelul celorlalte state europene. Nu e posibil ca românii să primească o subvenție de 2  sau 3 ori mai mică decât o primește un francez.

 

Ștefan Orlando: Are AUR un program de guvernare?

 

George Simion: AUR are un program de guvernare care este în dezbatere publică de 150 de măsuri pe care ne obligăm să le luăm odată ce ajungem la guvernare, iar acest program poate fi consultat pe site-ul www. Programaur.ro. Am venit cu acest program în fiecare județ, dar și în diaspora și este de datoria noastră să-l facem cunoscut pentru că în 2024 va fi cel mai important an pentru soarta românilor de pretutindeni. 2024 e anul în care putem da jos PSD-ul și toată clica care a ținut România în subdezvoltare.

Tagged: