Pentru a trăi, în fiecare zi o femeie face baie în ulei și se hidratează timp de 3 ore

Spread the love

Loading

femeie_boala_ciudata7Nicola Whitehill, de 40 de ani, suferă de o boală rară, scleroza sistemică (sclerodermie), ceea ce înseamnă că pielea ei și vasele de sânge se intăresc și practic abia se poate mișca. Pentru a putea trăi o viață normală cât de cât, în fiecare zi face baie în ulei și se hidratează timp de 3 ore. Rutina de zi cu zi pentru Nicola Whitehill este complicată. Ea are nevoie de trei ore de baie în ulei și masaj cu cremă hidratantă pentru pielea ei. Acest tratament îi deblochează membrele înțepenite.

 

Doamna Whitehill spune că atunci când se trezește se simte de parcă ar fi „un om de tinichea” și că pielea ei este foarte rigidă.

Poartă permanent mănuși, pentru a menține palmele calde. Când pune mâna pe frigider degetele ei se colorează în albastru și are dureri de nesuportat. Ea poartă, de asemenea și cizme, pentru a-i păstra degetele de la picioare calde.

Fenomenul Raynaud afectează circulația sângelui în anumite părți ale corpului – de obicei degetele de la mâini și picioare. Boala apare atunci cand vasele de sânge se blochează temporar, oprind circulația sângelui temporar.

Nicola Whitehill trebuie să meargă la spital în fiecare lună, iar de două ori pe an la un spital din Londra. Ea lucrează din greu pentru a putea trăi în aceste condiții, de neimaginat pentru unii dintre noi.

 

{gallery}femeieciudata{/gallery}

CE ESTE sclerodermia?

Sclerodermia este o boală care duce la întărirea și îngroșarea pielii. Asta înseamnă că organismul atacă propriile țesuturi provocând intarirea. În unele cazuri afectează și organele interne, când boala poate provoca simptomele, cum ar fi arsurile la stomac și dificultăți la înghitire. În unele cazuri se manifestă căderea părului și pierderea în greutate, precum oboseala și durerile articulare.

Sursa: dailymail.co.uk