Pentru noi! Împreună cu echipa de AUR Timiș, într-o zonă superbă din localitatea Dobrești, am sădit aprox 1000 de copăcei de cer

Spread the love

Loading

Autor: Ion Teca

„Încă nu cunoaștem nici o miime din 1%, din câte ne-a arătat natura!” – Albert EinsteinPlouă! ieri, azi…poate mâine, condiție esențială pentru renașterea naturii.

Dar, pentru întreținerea și continuitatea vieții, este nevoie să creăm și să întreținem condițiile care să asigure un climat propice susținerii acesteia.

Confortul nostru, modern, produce cantități enorme de noxe care, pe zi ce trece, cauzează, nu numai daune, ci, chiar, dispariția anumitor specii.

Dacă nu vom interveni, urgent și continuu, prin gesturi simple, care să sisteze din efectele distructive ale dezvoltării, (numai) umane, într-o zi natura se va supăra, așa de tare, pe noi, că ne va expulza. Ea nu are nevoie de noi, ci invers, noi…de măreția ei, dar, ce trist, că nici măcar, atunci când ne bucurăm, de ea, la o repriză carnivoră, pe grătar, în mijlocul ei, nu realizăm frumusețea și, în același timp, fragilitatea ei, dar și a noastră, o dată cu ea.

Sădiți o floare, un pom, un copac! Cel mai simplu mod de a arăta că îți pasă de viitorul curat al copiilor noștri.

Astăzi, în condiții care, parcă, chiar, natura însăși, ne-a pus voința la încercare, împreună cu echipa de AUR Timiș, într-o zonă superbă din localitatea Dobrești, am sădit aprox 1000 de copăcei de cer, care, începând din acest an, vor produce din puținul oxigen necesar continuității vieții pe acest pământ, pe care, încă, îl mai iubește Dumnezeu!

Sădiți! …până nu e prea târziu!

Tagged: