Personalul de îngrijire din cadrul centrelor rezidenţiale de asistenţă a persoanelor vârstnice din Timiș, testat de coronavirus

Spread the love

Loading

 

Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță că instituția a demarat procedura de testare a personalului de îngrijire din cadrul centrelor rezidențiale de asistență a persoanelor vârstnice.

Până vineri, 201 persoane din judeţul Timiş au fost externate de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara, după ce au trecut printr-o dublă testare, cu rezultat negativ. Numărul total al celor vindecaţi aici, de la începutul pandemiei, se apropie de 300 de persoane.

Cornelia Bubatu, purtător de cuvânt al DSP Timiș, spune că, în acest moment, la nivelul judeţului Timiş se efectuează teste pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 în patru laboratoare, respectiv, de la Spitalul ‘Victor Babeş’, Spitalul Municipal Timişoara, Centrul Regional de Sănătate Publică şi S.C. Bioclinica. Capacitatea de testare ajunge la 400-500 teste/zi şi variază în funcţie de aspectele tehnice.

Conform acesteia, cu ocazia inspecţiilor efectuate de Serviciul control în sănătate publică din cadrul DDS Timiş s-a constatat că o societate comercială cu activitate de alimentaţie publică de tip catering la domiciliu nu a respectat obligaţia privind verificarea zilnică a stării de igienă individuală şi de sănătate a angajaţilor, motiv pentru care aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 5.000 de lei, informează agerpres.ro.

Tagged: