Picătura de umor: “Te-ai născut porc, ai crescut porc, dar astăzi te botez pește și de acum înainte, pește vei fi”

Spread the love

Loading

fata porc 079df83f7aUn ortodox s-a mutat într-un cartier musulman. 

Ortodoxul, fără să-i pese de sentimentele vecinilor săi si mai ales de foamea lor și de poftele trezite în ei de mirosurile din aer, se apucă să-și frigă în fiecare zi câte un grătar din carne de porc. 

Musulmanii au decis că teroarea asta nu poate să mai continue astfel, așa că au trimis o comisie la ortodox, să-i explice în ce cartier locuiește el, că acum este Ramadan și nu se poate mânca altfel de carne decât de pește, și să se abțină de la grătarele sale. Ba, potrivit ar fi ca să se lepede de fosta sa credință, și să se alinieze credinței comune a cartierului. 

Convins, ortodoxul a fost botezat într-o zi. 

 

Imamul, stropindu-l cu apă, a zis: “Te-ai născut ortodox, ai crescut ortodox, dar astăzi te botez musulman și de acum înainte musulman vei fi.” 

Toată lumea a plecat acasă mulțumită, când a doua zi, mirosul de grătar umplu din nou cartierul. Vecinii veniți în grabă în curtea fostului ortodox pentru a reclama fapta sa, rămăseră cu gura căscată, când îl văzură pe acesta frigând un ditamai grătar de porc, stropindu-l cu apă, și zicând: “Te-ai născut porc, ai crescut porc, dar astăzi te botez pește și de acum înainte, pește vei fi.”