Picătura de umor: Ai grijă cu dorințele tale!

Spread the love

Loading

picatura de umorUn tip intră într-o cârciumă cu ditamai struțu’ după el. Chelnerița vine sa ia comanda. Tipu cere:
– Un hamburger, cartofi și o coca, apoi întreabă struțu’. Tu ce vrei?
– La fel! zice struțu’.
În scurt timp chelnerița se-ntoarce cu mâncarea și zice:
– Poftiți, face 28,45. Omul bagă mâna în buzunar și scoate din prima, fără să se uite, exact suma care-i trebuie, cu mărunțiș cu tot. A doua zi, omul și struțul revin la aceeași cârciumă.
– Un hamburger, cartofi și o cola.
– La fel ! cere și struțu’.

Chestia devine rutină până când într-o seară, chelnerița întreabă:
– Ca-ntotdeauna?
– Nu, zice tipul, e vineri seara, așa că vreau o friptură, cartofi copți, o salată și o sticlă de vin.

– Același lucru și pentru mine, adaugă struțu’.
În scurt timp chelnerița se-ntoarce cu mâncarea și zice:
– Poftiți, face 72,38. Omul bagă mâna în buzunar și scoate din prima, fără să se uite, exact suma care-i trebuie, cu mărunțiș cu tot, la fel ca-ntotdeauna. Chelnerița nu-și mai poate stăpâni curiozitatea.
– Scuzați-mă domnule, cum reușiți să aveți întotdeauna pregătită suma exactă, scoțând-o din buzunar  fără măcar să vă uitați?
– Păi, zice tipul, acu’ câțiva ani făceam curat în pod și am găsit o lampă veche. Când am încercat să o lustruiesc a ieșit din ea un duh și s-a oferit să-mi îndeplinească două dorințe. Prima a fost cam așa: de câte ori va trebui să plătesc pentru ceva, să bag mâna în buzunar și să găsesc acolo întotdeauna exact banii potriviți.
– Dar e fantastic!, zise chelnerița, cei mai mulți oameni și-ar fi dorit un milion de dolari sau cine știe ce alte averi, însă dumneata vei fi atât de bogat cât vei dori pentru tot restul zilelor!
– E-adevărat. Fie că e vorba de o sticlă de lapte, un pachet de țigări, un apartament sau un Rolls Royce, suma exactă se află pregătită la mine-n buzunar.
– Super tare!, zice chelnerița. Auziți, da’ care-i treaba cu struțu’?
Omul trage aer în piept, oftează apoi lung, și zice:
– A doua dorință a fost cam așa: O păsărică înaltă, cu fundu mare, cu cracii lungi, și care sa fie de-acord cu tot ce spun.