POSTUL CRĂCIUNULUI

Spread the love

Loading

Autor: † Dr. Onufrie Pop Arhiepiscop de Bergamo şi Mitropolit Primat

Al Mitropoliei Autonome Creşțîn Ortodoxe de Bergamo şi Europa

Pe 14 noiembrie, stil nou și 27 noiembrie, stil vechi, este lăsatul   secului  pentru Postul Nașterii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, care este postul de bucurie a tuturor credincioșilor!

Lăsatul secului are loc în seara zilei de 14 noiembrie (stil nou), 27 noiembrie (stil vechi) și se încheie pe 24 decembrie (stil nou) și pe 6 ianuarie (stil vechi).

În Postul Crăciunului sunt multe zile cu dezlegare la pește, vin și untdelemn. Din cele 40 de zile de post, 14 sunt cu dezlegare. Adică, toate zilele de sărbătoare și toate sâmbetele și duminicile care sunt  până la Crăciun.

Prima zi de dezlegare a Postului Crăciunului 2022 este 21 noiembrie, când se prăznuiește Intrarea Maicii Domnului în Biserică.

Postul Crăciunului reprezintă pentru creștini o perioadă de rugăciune și spovedanie, de mărturisire a păcatelor și de sfințire a gândurilor și simțirilor.

Rostul postului nu constă în a ține un regim alimentar, ci a ne curăța sufletul prin rugăciune și mărturisirea păcatelor și vom spune rugăciuni pentru iertarea lor.

Mintea și sufletul nostru să le îndreaptăm către Domnul și să trăim bucuria Nașterii Mântuitorului.

Postul Crăciunului este primul post din anul bisericesc și ultimul din anul civil.

Post ușor și binecuvântat!

Sursa foto: wowbiz.ro

Tagged: