Povestea apei de aur din Munții Banatului

Spread the love

Loading

”Este un produs care provine din Munții Banatului, dintr-un versant denumit Cracul cu Aur, locurile unde au fost primele puțuri de exploatare a aurului.

De acolo izvorăște această apă pe care noi doar  am îmbuteliat-o în sticlă. Să ai o apă care să fie zero micro biologic, să ai o apă alcalină natural, să ai o apă cu conținut redus de sare, să ai o apă care conține coronit de aur și argint, lucru cel mai sfânt pentru familile nobilate, este o minune. O apă care a curcerit lumea. Este prezentată pe la toate evenimentele mondene din lume” a declarat a declarat Horațiu Rada, manager general Aur’a Mineral Water.

Acesta mai spune că cea mai grea piața: ”a fost România, deoarece românul refuză să citească ce scrie pe etichetă, preferă să ia dea gata. Nu am dorit să ne batem joc de un produs și am preferat să-l punem în sticlă. […] Este primul an în care apa a fost dată pe piețele din România. Au început și supermarketurile să ne caute. Vreau să se bucure și românul de picătura de sănătăte care se află în această apă. Decizia aparține fiecăruia. Recomand apa plată care este una alcalină natural. Prețul în țară este de 14 si 16 lei, în supermarketurile mari se găsește și cu 9 lei, iar afară se vinde între  10 și 25 euro”.

Chiar dacă este o apă la un preț mai mare, Horațiu spune că are foarte multe comenzi. De exemplu, în Olanda trebuie să trimtă paleți intregi, nemții o cumpără pentru consumul propriu.

 

Povestea apei

Izvorul Ursoanea, numit minunea de la Ocna de Fier, e generator de energie şi vitalitate. Și asta pentru că AUR’A îmbină armonios cele mai importante simboluri chimice: hidrogenul, oxigenul, argintul şi aurul, o combinaţie care inclusiv la nivel molecular înseamnă sursă de viaţă, energie şi puritate. O combinație care a adus apei îmbuteliate la Ocna de Fier cea mai înaltă distincție pe care a avut-o România vreodată în domeniul apelor natural. O apă pentru care, în Dubai, spre exemplu, se plătește 20 de dolari, o sticlă.

“Această fabrică am construit-o pentru un produs cu totul deosebit, unic în lume, o apă cu parametri extraordinari, o apă naturală, care se îmbuteliază la sursă, o apă care a fost premiată la Institutul Internațional de Testare a Calității Gustului și Mirosului de la Bruxelles cu trei stele de aur. Este cea mai înaltă distincție pe care a avut-o România vreodată în domeniul apelor. O apă cu un PH de 8,25 este cu totul aparte”, mai declară timișoreanul.

Horațiu Rada a povestit cum au fost descoperite proprietățile incredibile ale apei Izvorului Ursoanea: „Să reușești să dai o apă alcalină la 8,25, în condițiile în care este o apă microbiologic pură și reușești totodată să stabilizezi coloizii de aur și argint în această apă este chiar un miracol. Secretul apei a fost descoperit în trei ani de testări, de tatonări, de analize și de-a mă autodepăși. Într-o vreme, eram claustrofob, dar am descoperit peșteri cu surse de apă foarte bună, dar le lipsea sclipirea. Când ai pus această apă pe față, ai simțit energia, apa este un lucru viu. Cine nu înțelege că apa, ca și vinul, este un produs viu, nu poate înțelege ce este puritate, ce este acuratețe, ce este sănătate pură. Apa aceasta, dacă te dai cu ea pe față, simți că te umple, te revigorează. Această energie am simțit-o de prima dată, a fost una dintre posibilele resurse recomandate de domnul Gruescu, un mare nume al zonei, care mi-a recomandat mai multe izvoare. Am făcut analize la mai multe, iar Ursoanea a fost izvorul câștigător. Parametrii au fost cu totul deosebiți, locația a fost cu totul deosebită și deschiderea comunității locale a fost cu totul deosebită”.

Fabrica a fost deschisă la început de către trei oameni de afaceri din Timișoara, însă au rămas doar doi. Investiția face parte dintr-un proiect de cinci milioane de euro.  Prima etapă, care a inclus lucrările de proiectare, documentele, analizele, avizele, autorizaţiile, hala de producţie, linia de îmbuteliere, realizarea branding-ului, dar și construcția efectivă şi amenajările a fost filanizată în vara anului trecut.

 

La fesivalul de Film de la Cannes s-au vândut  de 20.000 de sticle de Aur’a

La petrecerile private care au animat a 70-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes s-a băut apă plată românească.  Astfel, actorii, regizorii, oamenii de afaceri și toți cei care au participat la petrecerile private care au animat cel mai important festival de film din Europa, organizate de cea mai renumită agenție de evenimente pe Coasta de Azur, au băut apa românească Aur’a. Pe toată durata festivalului, între 17 și 28 mai, mii de persoane prezente la aceste petreceri au consumat în jur de 20.000 de sticle de Aur’a.

Înainte de a fi prezentă la celebrul festival de film, Aur’a se exporta deja în Franța. Apa a ajuns deja și în China, țările Arabe, Cehia, Slovacia, Polonia, Benelux, Germania și Coasta de Fildeș. În România, apa poate fi găsită în zona magazinelor naturiste, dar și în hoteluri și restaurante.

“AUR’A a fost lansată pe piață în vara anului 2016. Prima recunoaştere internaţională a fost distincția Superior Taste Award 2016 cu trei stele de aur, conferită de juriul prestigiosului Institut Internaţional pentru Gust şi Calitate (www.itqi.com), reconfirmată în 2017. AUR’A MINERAL WATER, compania care deține fabrica de îmbuteliere, are doi acţionari – Horaţiu Rada și Eleodor Coptil. Aceștia au intrat în afaceri în anul 1997, când au înfiinţat firma Cons Electrificarea Instal, cu domeniu de activitate în realizarea branșamentelor şi a construcţiilor de reţele electrice”, a declarat  Amalia Matei, PR AUR’A Mineral Water SRL.

 Sursa – pressalert.ro