Prea greu pentru a muri: soldatul britanic, poreclit Rambo, supraviețuiește fiind împușcat de mai multe ori de forțele ruse și după ce a fost lovit de o explozie de artilerie în timp ce lupta alături de soldații ucraineni

Spread the love

Loading

Shareef Amin, 40 de ani, a servit nouă ani în armata britanică, inclusiv în Afganistan. 

A plecat în Ucraina la scurt timp după izbucnirea războiului – inițial pentru a oferi ajutor umanitar, dar ulterior a antrenat trupe înainte de a se alătura el însuși în armată. 

Amin a fost grav rănit acum două săptămâni în timp ce opera în spatele liniilor rusești. 

A fost împușcat de mai multe ori și aruncat în aer de artilerie, suferind doi plămâni perforați și răni de schije la fiecare membru. 

Un veteran al armatei britanice care a plecat să lupte pentru Ucraina a supraviețuit fiind împușcat de mai multe ori și aruncat în aer de artilerie în timpul războiului sângeros împotriva Rusiei .

Shareef Amin, în vârstă de 40 de ani, care a servit nouă ani în Batalionul 1 al Marii Britanii „The Rifles”, inclusiv două tururi în Afganistan, a fost rănit în urmă cu două săptămâni în timp ce se afla într-o misiune de recunoaștere în spatele liniilor inamice.

Amin – supranumit „Rambo” de către tovarășii săi – și unitatea sa au fost reperați de ruși, împușcați și apoi bombardați necruțător, lăsându-l cu răni de gloanțe, înțepături în ambii plămâni și schije încorporate în toate cele patru membre.

În ciuda faptului că a suferit răni îngrozitoare, Amin a fost salvat de tovarășii săi și a sfidat așteptările doctorului și a început să meargă din nou – deși și-a pierdut cea mai mare parte a senzației de la mâna și piciorul drept.

Prietenii acum strâng fonduri  pentru a-l aduce pe Amin – originar din Bristol – înapoi în Marea Britanie împreună cu logodnica sa ucraineană Helen Vitvickaja, în vârstă de 33 de ani, și fiul ei, Platon, în vârstă de zece ani.

Vorbind din patul său de spital, Amin a povestit cum a plecat în Ucraina aproape de îndată ce a izbucnit războiul în februarie și a oferit inițial sprijin umanitar.

Dar, pe măsură ce luptele s-au intensificat, el a început să folosească abilitățile pe care le învățase în armata britanică pentru a-i antrena pe ucraineni, înainte de a se înscrie în cele din urmă ca soldat.

Amin și unitatea sa au fost apoi atacați de trupele ruse în timp ce patrulau pe front cu două săptămâni în urmă.

SURSA se poate citi AICI

 

 

Tagged: