Primarul Lugojului, reacție puternică, îl face praf pe Buciu: ”Ați scris cea mai mare tâmpenie pe care o poate rosti un om chiar și cu 4 clase”

Spread the love

Loading

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj, scrie un mesaj dur la adresa lui Claudiu Buciu care demonstrează că, deși nu are habar despre cum funcționează sistemul de învățământ, se bagă precum musca în lapte și agită spiritele.

Edilul însă dovedește nu doar că are control asupra situației, dar îi și arată, didactic – că doar vorbim despre învățământ, nu-i așa? – lui Buciu că mai bine s-ar apuca de alte activități pentru că reorganizarea școlilor în municipiul Lugoj este o treabă pentru cei care se pricep.

E drept că în popor circulă vorba că românul se pricepe la orice, dar este doar o vorbă, iar realitatea ”bate” ficțiunea.

Redăm, mai jos, mesajul primarului municipiului Lugoj spre o bună înțelegere a situației. Mai ales când ”concurența” se folosește de minciuni ca să-și atingă scopurile.

Ce pierde, însă, Buciu din vedere este că Boldea s-a făcut remarcat nu prin vorbe, ci prin fapte și că fiecare lugojean poate spune cât de mult s-a schimbat în bine viața sa de când la conducerea Primăriei a venit Francisc Boldea.

Ultimele aberații scrise de domnul Buciu din îndepărtata Germanie

Să nu fi lucrat vreodată în învățământ și să spui asemenea aberații te descalifică în primul rând ca om.
Domnule Buciu, ați scris cea mai mare tâmpenie pe care o poate rosti un om chiar și cu 4 clase, că doriți, dacă ajungeți primar (altfel nu aveți cum), ”transferul tuturor claselor V-VIII spre licee”.
Vă traduc domnule Buciu ce înseamnă această prostie. Cele trei școli gimnaziale, foarte bune, din jurul Liceului I. Hașdeu să se transforme în școli primare, iar clasele V-VIII de la cele 3 școli plus Școala de Artă din apropiere, să se transfere la Hașdeu. La Hașdeu au luat bacalaureatul anul acesta puțin peste 50%, rezultate rușinoase pentru un fost colegiu național. Aceeași aberație s-ar întâmpla și la Vlaicu (10% promovabilitate) și la Braniște (24% promovabilitate). Nici un liceu nu are săli de clasă libere în care să introduci elevi de la alte patru școli. Toate școlile generale au rezultate bune.
De exemplu, Șc. Gen. Anișoara Odeanu ca numar de elevi este egală cu Colegiul Nat. C. Brediceanu, unde să intre atâția elevi?
Rațiunea pentru care a fost conceput învățământul gimnazial în Lugoj este amplasarea școlilor în apropierea domiciliului elevilor, pentru că în Lugoj sunt peste 250 de străzi.
Nu mai spun nimic despre încălcarea flagrantă a Legii Învățământului prin aberația spusă. Niciodată cinci minciuni scrise nu fac un adevăr.
Domnule Buciu, deși în acest an nu s-a făcut școală decât până în martie, bugetul pe anul 2020 este mai mare decât cel din 2019 și asta deoarece primarul actual a dublat bugetul pentru instituțiile de învățământ așa cum am făcut în fiecare an.
Până în prezent nu ați condus o școală, sau o firmă, sau un grup de oameni și încercați acum prin minciuni răspândite pe rețelele de socializare să introduceți cetățenilor ideea că orice am face sau am construi noi nu este bun. Cred că ceea ce faceți este patologic și nu se poate trata cu medicamente,
a scris edilul.

https://web.facebook.com/PrimarLugoj/posts/181274850020122

 

 

Tagged: