Primul Ministru este prea tolerant cu miniștrii liberali

Spread the love

Loading

chitoiu_si_socaciuReproșul lui Ilie Sârbu (tata socru): Victor Ponta, prea tolerant cu miniștrii liberali

Deși susține că  premierul s-a maturizat și a devenit mult mai ponderat, ba chiar înțelept în anumite situații, Ilie Sârbu, socrul  lui Victor Ponta, nu închide ochii când vine vorba de defectele ginerelui sau.

 

Victor Ponta ar trebui să-și strunească mai bine colegii de cabinet. Cel puțin asta și-ar dori de la premier liderul senatorilor social-democrați, Ilie Sârbu. „Câteodată, și chiar de prea multe ori, e prea înțelegător. Când ești șeful guvernului trebuie să fii mult mai tranșant, de exemplu în situații de genul aceleia în care apare o listă greșită. Eu, dacă eram prim-ministru, îi demiteam în linie…”, a mai declarat liderul senatorilor PSD, citat de Revista 22.

Sursa: enational.ro

Surse din interiorul PNL au declarat pentru Hotnews.ro că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a criticat într-o ședință a conducerii partidului activitatea ministrului finanțelor Daniel Chițoiu și politica sa fiscală și a cerut conducerii PNL analiza activității acestuia.

Sursa: hotnews.ro

După imensul scandal creat miecuri, potrivit ministrului Finanţelor, din primele investigaţii a rezultat faptul că resursele IT alocate schemei de minimis au fost insuficiente în urma anticipării greşite a numărului mare de firme care sunt interesate, apărând astfel blocaje şi mesaje de eroare în accesarea paginii de Internet dedicate schemei de minimis.

În realitate, cauza principal ă se află în cadrul Ministerului Finanțelor Publice, care cum se știe este deținut de liberali.

Deși unii liberali acuză PSD-ul de toate nereușitele lor, scandalul cu finanțarea firmelor nu se va opri aici. DNA a început cercetările, iar guvernatorul Traian Băsescu va profita de ocazia ivită și iarăși va ataca guvernul USL.

Sursa: gandul.info

Se pare că liberalii nu au oameni de calitate, ceea ce se explică rateul miniștrilor din Guvernul actual.

Vă prezentăm încă o dovadă că miniștrii liberali nu sunt pregătiți pentru guvernare sau nu vor să își facă treaba.

Pe site-ul SSPR-ului a apărut un punct de vedere, ca reacție la introducerea în dezbatere public a unei ordonanțe de urgență de ministrul liberal al finanțelor publice.

 

UN  PUNCT  DE  VEDERE

În atenția d-lui D. Chițoiu – Ministrul Finantelor

În atenția d-lui L. Voinea – Ministrul Delegat pentru Buget

 

În urma apariției proiectului de ordonanță de urgență aflat în dezbatere  publică doresc să vă informez că preconizata menținere a neacordării indemnizațiilor reparatorii – lunare, către luptatorii cu fapte deosebite care au contribuit la victoria Revoluției Române din  Decembrie 1989, și pentru anul 2014,  nu are  fundament juridic.

În anul 2011, când a fost luată decizia de neacordare a indemnizațiilor reparatorii lunare pentru Luptătorii Remarcați prin  Fapte Deosebite  prin O.U.G. nr.80/2011, a fost  invocat art.53 din  Constituția României, articol  cu următorul cuprins:

“Exercițiul unor drepturi sau al unor libertăți poate fi restrâns numai prin lege și numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securității naționale, a ordinii, a sănătății ori a moralei publice, a drepturilor și a libertăților cetățenilor,  desfășurarea instrucției penale, prevenirea consecințelor unei calamități naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav”.

În momentul de față art.53 din Constituția României, nu mai poate fi invocat  întrucât rezultatele economice și financiare sunt pozitive.

În al doilea rand, în nota de fundamentare a proiectului de O.U.G. al Ministerului Finanțelor și Bugetului nu este prezentat  un necesar  impact social privind situația revoluționarilor, care de aproape doi ani nu-și mai primesc indemnizațiile. În nenumărate cazuri, această categorie  neglijată și uitată se află într-un stadiu avansat de sărăcie și marginalizare socială, iar datorită creditelor și a altor presiuni financiare, au ajuns în pragul disperării.

Considerăm că la elaborarea proiectului de ordonanță era obligatorie colaborarea cu organul administrației publice centrale, respectiv S.S.P.R, așa cum este prevazut în H.G.760/2003.

Ca atare, cu tot respectul, vă rog să analizați art.7 din proiectul de O.U.G. pe care l-ati propus spre dezbatere și în lumina prezentelor informații, să luați decizia care se impune. Cu atât mai mult cu cât S.S.P.R. a solicitat  instanțelor de judecată anularea a peste 6.500 de certificate, eliberate cu încălcarea prevederilor legale, solicitând și suspendarea acordării drepturilor până la soluționarea definitivă a cauzelor.  Având  în vedere și aceste demersuri, repunerea în plată a revoluționarilor (aflați și într-o stare de discriminare față de colegii lor) este posibilă, dar mai întai de toate morală și legală.

VICTOR  SOCACIU