Primul oraș plutitor din lume în faza de proiect

Spread the love

Loading

oras plutitor

Primul oraș plutitor din lume a fost proiectat de compania Florida Freedom Ship International (FSI). Construcția acestei nave maritime ar costa 10 miliarde de dolari. Vaporul va fi numit Libertatea și ca cântări 2,7 milioane de tone. Va trebui să navigheze numai în largul oceanelor și mărilor, fiindcă din cauza mărimii nu va putea intra în nici un port. Libertatea va fi tot timpul pe mare și va face ocoli Pământul în doi ani.

 

Vaporul Libertatea va avea o milă maritimă în lungime (1.800 de metri – un kilometru și opt sute de metri)

Orașul plutitor va putea caza 50.000 de locuitori și va fi dotat  cu școli, un spital, parcuri și un aeroport. În cele 25 de etaje vor fi amenajate un cazinou, o galerie de artă, un parc și un centru commercial de peste un million de metri pătrați. În spațiul suplimentar mai pot locui 30.000 de personae, turiști sau invitați la diferite simpozioane și conferințe. Aeroportul este proiectat pe puntea superioară a navei și ar permite decolarea și aterizarea avioanelor private, care transportă până la 40 de pasageri fiecare. Avioanele ar putea ateriza și decola chiar și atunci când nava este în mișcare

Pentru a înțelege mai bine mărimea vasului Libertatea, acesta este de patru ori mai mare decât nava de croazieră Queen Mary II.

Roger M Gooch , director și vicepreședinte al companiei care a proiectat orașul plutitor, Freedom Ship International a declarat : „Libertatea va fi cel mai mare vas construit vreodată, și primul oraș plutitor dn lume.În ultimele șase luni am stârnit mai mult interes pentru proiectul orașului plutitor și suntem plini de speranță că vom aduna un miliard dolari pentru a începe construcția”.

Energia pentru utilitățile de pe navă va veni din diverse surse, inclusiv energia valurilor, energia solară și generatoarele lectrice de la bord .

Sursa: DailyMail

{gallery}orasplutitor{/gallery}