Priviți și vă îngroziți! O fotografie cât o mie de cuvinte (2)

Spread the love

Loading

Pierderile devastatoare din Ucraina au declanșat un protest inedit în orașul ucrainean Lviv, unde 109 cărucioare goale au fost aranjate în rânduri solemne pentru a marca numărul copiilor uciși de când Rusia a invadat această țară.

Autoritățile locale au spus că peste 130 de supraviețuitori au ieșit din dărâmăturile teatrului Mariupol, care era folosit ca cel mai mare adăpost antibombe al orașului-port devastat.

Dar ei au spus că cei salvați reprezintă doar o zecime dintre civilii încă prinși în refugiu, care a rezistat în mod miraculos exploziei. 

Comisarul ucrainean pentru drepturile omului, Lyudmyla Denisova, a declarat: „Conform datelor noastre, există încă peste 1.300 de oameni acolo care se află în aceste subsoluri, în acel adăpost anti-bombă. Ne rugăm să fie în viață, dar până acum nu există informații despre ei.

Fostul guvernator deputat Serhiy Taruta a spus ca se teme ca multi supravietuitori vor muri din cauza ca serviciile de urgenta ale orasului au fost distruse de trupele ruse.

„Serviciile care ar trebui să ajute sunt demolate, serviciile de salvare și utilități sunt distruse fizic. Asta înseamnă că toți supraviețuitorii bombardamentelor fie vor muri sub ruinele teatrului.

Tagged: