Proiectul Montauk – Experimente în timp (III)

Spread the love

Loading

447917568 6404

SOSEŞTE DUNCAN

În luna noiembrie a anului 1984, în uşa laboratorului meu şi-a făcut apariţia o persoană pe care nu o cunoşteam. Numele ei este Duncan Cameron. Avea un fragment de echipament audio şi dorea să ştie dacă îl puteam ajuta. S-a adaptat rapid la grupul de mediumi cu care lucram la acea vreme. Interesul său în domeniul tehnic era o continuare a liniei mele iniţiale de cercetări. Duncan avea aptitudini foarte bine dezvoltate pentru aceste cercetări şi era deosebit de entuziast. Mă gândeam că totul era prea fru­mos pentru a fi adevărat. Asistentul meu, Brian, simţea la fel. Nu vedea cu ochi buni implicarea bruscă a lui Duncan şi a decis să continue cercetările pe cont propriu.

 

La un moment dat, l-am surprins pe Duncan spunân­du-i lui Brian că urma să-l duc într-un loc pentru a vedea dacă îl va recunoaşte. L-am dus cu maşina la baza Forţelor Aeriene de la Montauk. Nu numai că a recunoscut-o, dar mi-a spus care era scopul deservit de fiecare dintre diferitele clădiri. Ştia cu exactitate multe detalii. Evident, mai fusese acolo. Cunoştea locul precum propriul său buzunar. Noile informaţii primite de la Duncan se îmbinau de minune cu cele pe care deja le deţineam.

 

Când Duncan a păşit în clădirea transmiţătorului, brusc a intrat într-o formă de transă şi a început să divulge tot felul de informaţii. A trebuit să-l scutur de câteva ori pentru a-l scoate din acea stare. Când l-am readus pe Duncan în laborator, am aplicat unele tehnici pe care le învăţasem pentru a-l ajuta să-şi deblocheze amintirile. Multe dintre straturile de programări mentale subconştiente erau acum verbalizate, iar o mare parte dintre acestea conţineau informaţii despre „Proiectul Montauk”.

Au fost astfel revelate multe informaţii valoroase, până când Un aspect şocant a răzbit din profunzimile subconştientului direct în mintea conştientă a lui Duncan. El a spus că fusese programat să vină la mine acasă, să se împrietenească cu mine şi apoi să mă ucidă şi să arunce întregul laborator în aer. Toată munca mea ar fi fost astfel distrusă. Duncan era mult mai îngrozit de toate acestea decât eram eu însumi. A jurat că nu-i va mai ajuta pe cei care l-au programat şi de atunci a lucrat cu mine.

Cercetările realizate împreună cu Duncan au scos la lumină informaţii şi mai stranii. El fusese implicat în Experimentul Philadelphia! Mi-a mărturisit că atât el, cât şi fratele său, Edward, au fost membri ai echipajului de pe Eldridge[1]. Foarte multe lucruri au ieşit mai apoi la suprafaţă, ca rezultat al investigaţiilor realizate împreună cu Duncan. Eu începusem deja să-mi amintesc de unele aspecte despre „Proiectul Montauk” şi acum eram sigur că fusesem personal implicat în realizarea acestuia. Doar că nu ştiam cum sau de ce. Puzzle-ul se limpezea gradat. Am descoperit că Duncan era un medium deosebit de sensibil şi, cu ajutorul lui, am reuşit să confirm noi informaţii.


5

O CONSPIRAŢIE DEMASCATA

De atunci, am vizitat oraşul Montauk de mai multe ori, de obicei însoţit de diferite persoane care fuseseră impli­cate în proiect. Un mic grup dintre noi ne-am dat seama că descoperisem unul din proiectele ce beneficia de o confi­denţialitate excepţională în SUA. Era deci imperios nece­sar să facem ceva cu aceste informaţii. În caz contrar, ne-am fi putut trezi pe lumea cealaltă.

Ne-am hotărât, deci, să acţionăm. Care era însă cel mai indicat lucru de făcut în această direcţie? Să publicăm întreaga poveste? Am dezbătut pe larg toate posibilităţile. În iulie 1986, am decis cu toţii că ar trebui să merg la United States Psychotronics Association, USPA (Asociaţia Americană de Psihotronie) din Chicago şi să vorbesc despre cele descoperite. M-am dus şi am reuşit să incit interesul conducerii de acolo. Zvonul a ajuns cu repeziciu­ne la cei care nu doreau dezvăluirea „Proiectului Montauk”. Fiind la Chicago, am ţinut un curs neprogramat despre acest subiect. Informaţia a ajuns astfel la sute de oameni şi a contribuit considerabil la siguranţa noastră. Nu puteam fi pur şi simplu anihilaţi fără să se stârnească o furoare în masă. Chiar şi astăzi apreciez atitudinea deschisă şi libertatea de exprimare oferită de USPA.

Ne-am hotărât apoi să transmitem informaţiile descoperite guvernului federal. Unul din asociaţii mei îl cunoştea pe nepotul unui senator (în zona de sud-vest). Nepotul, pe care îl vom numi Lenny, lucra pentru senator. I-am furnizat informaţiile lui Lenny, care le-a transmis unchiului său. Aceste informaţii cuprindeau şi fotocopii ale ordinelor primite de diferiţi militari din personalul proiec­tului, pe care noi le găsisem împrăştiate la bază.

Senatorul a întreprins o anchetă personală şi a descoperit că, într-adevăr, militarii tehnicieni fuseseră transferaţi la acea bază. Senatorul mai aflase că baza mili­tară de la Montauk fusese închisă şi abandonată încă din anul 1969. Pentru că a servit ţara în uniformă de general al Forţelor Aeriene Americane, senatorul era interesat în mod deosebit să ştie de ce personalul Forţelor Aeriene lucra într-o bază părăsită şi, mai ales, de unde proveneau fondurile pentru redeschiderea şi întreţinerea ei.

După ce a întreprins propria lui investigaţie şi după ce a văzut fotografiile şi documentele pe care noi i le oferisem, senatorul nu a mai avut nici o îndoială că baza fusese, într-adevăr, activă. Astfel, s-a verificat şi s-a descoperit că bazele militare Fort Hero (care este, de altfel, numele original al bazei militare ce exista în timpul primului război mondial şi care cuprinde şi actuala bază militară a Forţelor Aeriene) şi Montauk erau într-adevăr abandonate şi figurau ca fiind în proprietatea Serviciul General de Administraţie (General Services Administration), încă din 1970.

Senatorul s-a implicat foarte mult în aceste cercetări şi a călătorit la Long Island pentru a întreprinde cercetări despre baza Forţelor Aeriene Americane de la Montauk. Nu a fost întâmpinat cu cooperare entuziastă, în ciuda acreditărilor sale impresionante. Oamenii relatează că l-au văzut privind de după garduri, căutând să înţeleagă ce se petrece. M-a vizitat personal şi m-a rugat să păstrez tăcerea, căci altfel îi periclitam ancheta. Acesta este motivul pentru care am ţinut ascunse aceste informaţii până acum.

Până la finalizarea investigaţiei, senatorul nu a reuşit să descopere nici o urmă de finanţare guvernamentală, nici aprobări oficiale, nici comisii de supraveghere şi nici înre­gistrarea vreunei plăţi. După un timp, el a ieşit la pensie, dar am fost informat de către Lenny că senatorul nu are nimic împotrivă ca povestirea mea să fie publicată. Mi-a mai spus că senatorul este încă „în scenă” şi că ancheta a fost redeschisă.


[1] O descriere a rolului lui Duncan în Experimentul Philadelphia poate fi citită în cartea Experimentul Philadelphia şi Alte Conspiraţii (The Philadelphia Experiment & Other Conspiracies) scrisă de Brad Steiger, Al Bielek şi Sherry Hanson Steiger.