Putin desfășoară sisteme de apărare aeriană în jurul Moscovei pe fondul temerilor de atacuri ucrainene asupra capitalei

Spread the love

Loading

Vladimir Putin a trimis rachete de apărare S-400 în capitala Rusiei, Moscova.

Sistemul de apărare aeriană S-400 „Triumf”, cu o rază de acțiune de 248 de mile, este proiectat pentru a distruge avioane, rachete de croazieră și rachete balistice, inclusiv rachete cu rază medie de acțiune.

Desfășurarea sa la Moscova vine după ce două suspecte lovituri de drone ucrainene au lovit două baze aeriene adânc în Rusia în decembrie, distrugând două bombardiere.

Rusia și-a desfășurat sistemele antiaeriene letale în jurul Moscovei, în semn că Vladimir Putin  ia măsuri de precauție împotriva potențialelor atacuri din partea Ucrainei.

Putin a desfășurat acum înfricoșătoarele rachete de apărare S-400 ale Rusiei în două locații din capitală, pe fondul temerilor că Kievul ar putea lansa atacuri asupra orașului.

Sistemul de apărare aeriană S-400 „Triumf” este conceput pentru a distruge avioanele, rachetele de croazieră și rachetele balistice, inclusiv rachetele cu rază medie de acțiune. Poate fi folosit și împotriva obiectivelor de la sol.

Desfășurarea sa la Moscova vine după ce două suspecte lovituri de drone ucrainene au lovit două baze aeriene adânc în Rusia în decembrie, avariand două bombardiere cu capacitate nucleară despre care se credea că se pregătesc pentru un atac asupra Ucrainei.

RACHETA ANTIAERIANĂ S-400 RUSĂ: STATISTICA SA VITALĂ

Cost: 400 milioane USD per grup de lansatoare (Opt lansatoare, 112 rachete și o unitate de comandă)

Raza rachetelor: circa 400 km

Viteza rachetelor: 11.000 mph

Urmărire simultană: 80 de ținte

Un sistem de apărare aeriană S-400, care are o rază de acțiune de 400 km, a fost desfășurat în câmpurile aparținând Universității Agricole de Stat din Rusia din nord-vestul Moscovei.

Un altul a fost desfășurat în Parcul Național Losiny Ostrov, lângă districtul Sokolniki, în nord-estul orașului.

S-400 este capabil să doboare până la 80 de ținte simultan și se spune că poate călători cu o viteză de peste 10.000 mph.

Rezidenții spun că implementările sunt noi la Moscova și evidențiază temerile lui Putin de o lovire a celui mai mare oraș al său.

Acesta vine după ce două suspecte lovituri de drone ucrainene au lovit două baze aeriene din Saratov și Ryazan în decembrie.

Baza aeriană Engels-2, de lângă orașul Saratov, a fost lovită de o explozie în decembrie, într-o lovitură care a lăsat avariate două bombardiere Tu-95 – care au fost folosite pentru a efectua atacuri aeriene asupra infrastructurii Ucrainei.

Baza este la aproximativ 450 de mile de cel mai apropiat punct din Ucraina.

O altă explozie a lovit baza militară din Rusia Dyagilevo, lângă orașul Ryazan, la aproximativ 470 de mile de granița cu Ucraina, ucigând trei persoane după ce un camion cu combustibil a detonat.

În ciuda multiplelor lovituri ale Rusiei asupra capitalei Ucrainei, Kiev, Moscova nu a fost încă lovită.

Între timp, Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene a declarat miercuri că Rusia și Ucraina au făcut schimb de focuri asupra frontului de est, unde niciunul nu a avansat prea mult în ultimele luni.

În ultimele 24 de ore, forțele ruse au lovit regiunile Lugansk și Donețk, unde aproape 30 de așezări au fost bombardate, inclusiv orașele Soledar și Bakhmut, precum și satul Klișchiivka, se arată în raportul armatei.

Forțele ucrainene au respins atacurile din Bakhmut și din satul Klishchiivka, la sud de acesta, în Donețk, a adăugat acesta.

Rusia susține că a capturat micul oraș minier Soledar de lângă Bakhmut, un punct focal al luptelor recente, dar Kievul spune că forțele sale încă luptă acolo.

„Situația este complicată. Luptele continuă pe străzile din Soledar și forțele ucrainene luptă din greu. O parte a orașului este ocupată”, a declarat Petro Kuzyk, comandantul batalionului „Libertate” al Gărzii Naționale Ucrainene, citat de site-ul de știri Espreso TV.

Analistul militar ucrainean Oleh Zhdanov a declarat într-un videoclip pe YouTube că martorii oculari au observat soldați ruși în gara din orașul Sil – chiar la nord de Soledar.

Numărul luptătorilor angajați Wagner, care au jucat un rol major în progresele recente în Donbas, este mult mai mic, soldații și militarii ruși fiind acum vârful de lance a atacurilor, a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat unei agenții de presă naționale că nu există adevăr în zvonurile că Putin va anunța schimbări în efortul de război, cum ar fi o mobilizare generală.

SURSA se poate citi AICI

 

Tagged: