„Comorile” de lângă noi

Spread the love

Loading

În fiecare zi, într-un loc de pe această planetă se întâmplă ceva și prin mass media aflăm tot felul de lucruri. Unii oameni au găsit din întâmplare obiecte s-au alte lucruri de valoare și din oameni simpli au ajuns peste noapte în atenția publicului. Vă prezentăm câteva descoperiri care au uimit, nu numai pe cei care le-au găsit ci și pe cei care au citit despre ele. 

Comorile de langa noiDroguri în valoare de 175.000 dolari. În decembrie 2012, în cartierul Silver Lake, din Los Angeles, Mack Reed se pregătea să instaleze panouri solare la reședința sa. În timp ce deschidea un tablou electric subteran,  pentru a se conecta la rețea, a găsit un sac burdușit cu marihuana și hașiș. Valoarea pe piață a acestor droguri se ridica  aproximativ 175.000 dolari. Sacul conținea  60 de borcane, mai multe pungi de diverse forme și mărimi și pachete cu mai multe soiuri de plante medicinale. Reed a chemat poliția din los Angeles, care a confiscat pachetul, iar ancheta privind proprietarul acestor droguri nu a dus la niciun rezultat.

{gallery}droguriingradina{/gallery}

Un Ferrari în valoare de 75.000 de dolari. În 1978, doi copii din Los Angeles au decis să sape o groapă în curtea casei unde locuiau. Spre uimirea lor au găsit un Ferrari Dino 246 GTS. Au chemat poliția și după ce s-a escavat pământul în jurul mașinii, aceasta a fost scoasă afară din pământ. Poliția a demarat investigațiile și a descoperit că a fost furată cu  patru ani în urmă și îngropată de hoți.

Ferrari, estimat la75.000 dolari, a fost luat de compania de asigurări. Un jurnalist din Los Angeles a publicat un articol despre mașina Ferrari, care a fost îngropată într-o curte.  Povestea a atras atenția lui Brad Howard, actualul proprietar al mașinii. El a cumparat un Ferrari de la un om de afaceri local, care la rândul său a cumpărat-o de la o societate de asigurare.

Deși s-au făcut eforturi, privind investigația mașini furate, nu s-a descoperit mare lucru. Și acum rămâne valabilă întrebarea: De ce a fost mașina îngropată în curte? Poliția crede că a fost o înșelătorie, pentru a se încasa banii de la asigurare. Hoții nu au avut intenția să distrugă vehiculul, dar l-au îngropat și poate că  intenționau să-l recupereze, la o dată ulterioară.

În acest moment Howard este încă proprietarul mândru al unui Ferrari celebru, verde metalizat și care are un număr de înmatriculare ce atrage atenția. Pe plăcuța de înmatriculare scrie „dezgropat”.

{gallery}ferrarigasitincurte{/gallery}

O comoară de 10 milioane de dolari în monede. În 2013, un cuplu se plimba pe proprietatea lor. Deodată au văzut partea de sus a unui recipient ruginit, care ieșea din pământ. Cutia conținea o grămadă de discuri de aur și cei doi au luat-o acasă. După ce au spălat murdăria au descoperit 20 dolari de aur, datând din anii 1890. S-au întors la locul unde au găsit dolarii  și au săpat în pământ. Au mai descoperit opt cutii,  care conțineau 1.427 de monede, cu o valoare nominală de 27.980 dolari. Din totalul de monede 1.373 au fost de 20 de dolari, 50 au fost 10 dolari și patru au fost 5 dolari. Monedele au fost puse în circulație  între 1847 și 1894. Aproximativ o treime din monede nu a circulat în rândul publicului larg.

Experții au stabilit că este cel mai mare tezaur de monede de aur descoperite vreodată în Statele Unite și a fost evaluat la 10 milioane de dolari. Cuplul a decis să rămână anonim, temându-se de vânătorii de comori, care le va invada pământul, pentru a căuta alte comori.  Tezaurul îngropat rămâne un mare mister. În martie 2014 un reprezentant de la Monetăria SUA a declarat că: „nu există nicio informație care să lege monezile descoperite cu vreun furt pe terioriul Statelor Unite”.

{gallery}ocomoaradedolari{/gallery} 

Un adăpost antiatomic și complet aprovizionat. În 2013 Chris și Colleen Otcasek au cumpărat o casă în Woodland Hills, California. În partea din spate a curții au descoperit o gaură și când au intrat au găsit un adăpost antiatomic pefect conservat.

Adăpostul a fost construit de Alvin Kaufman, inginer în domeniul nuclear, în 1961. Toate produsele stocate în adăpost erau intacte, fiind protejate în cutii de aluminiu închise ermetic. Sau mai găsit și o multime de cărți și reviste,  în cazul în care Kaufman ar fi stat în  adăpost pentru o perioadă mai lungă de timp.

{gallery}adapostantiatomic{/gallery}

150.000 de dolari au fost găsiți în grădină. În luna august 2011, Wayne Sabaj, șomer în JOHNSBURG, Illinois, SUA, care locuia cu tatăl său, a găsit 150.000 dolari ascunși într-o pungă de nailon.  El era în grădină și culegea broccoli, când deoadtă a văzut ceva lucios printre plante. Cum a văzut dolarii s-a îngrijorat, gândindu-se că sunt de la vreun jaf. Sabaj s-a dus la poliție și a predat banii. Până la sfârșitul anului 2012 dolarii au fost păstrați de poliție. O vecină de 87 de ani, Dolores Johnson, și un proprietar de magazin de băuturi au încercat să pretindă că sunt banii lor. Dolores Johnson, care a suferit de demență și a murit următorul an, în ianuarie, a declarat în fața judecătorului” că a scăpat de bani pentru că erau blestemați”.

În cele din urmă, un judecător a dat fiicei lui Dolores Johnson cea mai mare parte din sumă, iar ce a rămas a fost dată celui care a descoperit punga cu dolari. Din păcate, Sabaj a murit cu 10 zile înainte de a primi premiul. Banii au fost dați lui Kevin, tatăl lui Sabaj,  dar nu a apucat să se bucure de ei, a făcut stop cardiac,  când a aflat despre moartea fiului său.

{gallery}baniidingradina{/gallery}

O fosilă de 1.000 de lire. În 1978, Gary Johnson, un fost elev de la Rolling Hills High School, din Rancho Palos Verdes, California, cu un interes deosebit în arheologie, a observat o stâncă mare ieșind din pământ, la aproximativ 200 de metri de curtea sa. Cu ajutorul prietenilor a prăvălit piatra și a curățat-o de pământ. Astfel și-a dat seama că este o fosilă. Johnson a chemat un expert, pentru a obține un aviz pentru  descoperirea sa. Expertul a considerat că fosila nu e foarte semnificativă, iar piatra a rămas abandonată  peste 35 de ani în curtea din spate.

În februarie, 2014, Johnson se uita la știri la TV și a văzut o fosilă în vârstă de 12 de milioane de ani, evaluată la 600 de lire.  Era un craniu de cașalot, descoperit la Chadwick School, la doar câteva sute de metri distanță, de locul unde a găsit fosila cu 35 de ani în urmă.  A chemat la fața locului, pentru evaluarea folsilei din curtea sa, pe Howell Thomas, un preparator senior paleontologic de la Muzeul de Istorie Naturală din Los Angeles County. Acesta a estimat vechimea fosilei la 14-16 milioane de ani. Fosila includea maxilarul și craniul unei balene și este una dintre cele doar 20 de exemplare cunoscute, descoperite în lume. Expertul a declarat: „Este o fosilă foarte rară și ar trebui făcute săpături în locul unde a fost descoperită”.

Fosila este la Muzeul de Istorie Naturală din Los Angeles și pentru această descoperire Gary Johnson a primit echivalentul în dolari la 1.000 de lire sterline.

{gallery}fosilade1000lire{/gallery}

Oasele unui indigen american, în vârstă de 1.000 de ani. În primăvara acestui an, un proprietar din Salt Lake City a început săparea pentru amenajarea unui iaz în curtea sa. În timpul săpăturilor a descoperit  oase umane. Imediat a anunțat Departamentul local de Poliție, care a ridicat oasele și le-a trimis la medicul legist. Acesta a ajuns la concluzia că oasele au aparținut unui nativ American, care a trăit în Utah în urmă cu aproximativ 1.000 de ani.

Polițiștii au intrat în contact cu mai multe triburi de indieni din America, pentru a determina linia genetică. Secretarul de stat, responsabil cu populația indiană, a dispus teste suplimentare și la finalizarea acestora oasele vor fi reînhumate în model sacru indian. 

{gallery}oaseleunuiindian{/gallery}

 

Bijuterii găsite în curte.  În 2007, Andreas K. din orașul austriac Wiener Neustadt, a săpat în curtea casei sale, pentru extinderea unui iaz. În timp ce săpa a găsit o comoară. Erau mai multe bijuterii,    200 de inele, broșe, catarame ornate, plăci de argint placate cu aur, perle, coral fosilizat, precum și alte piese sau fragmente cu ornamente. Deși a a făcut descoperirea în 2007, Andreas K. nu a raportat descoperirea și a ascuns bijuteriile într-o cutie, în subsolul casei sale și le-a uitat. Această cutie a descoperit-o la vânzarea casei sale în 2009. Andreas K. a pus bijuteriile într-o pungă de plastic și le-a predat la  Bundesdenkmalamt (Agenția Federală de Monumente a Austriei (BDA)). Experții au stabilit  că bijuteriile au o vechime de 650 de ani. 

{gallery}bijuteriiincurte{/gallery}

 

Bombe și rachete din al doilea război mondial. Într-un mic orășel, construit în anii ’90 în Florida, SUA, pe o suprafață de 12.000 hectare, au fost descoperite 126 de rachete și mai multe bombe de avion, încă active.  Prima bombă a fost descoperită în 1998, în apropiere de pista de atletism de la o școală locală. De atunci și până acum au fost găsite mai multe rachete și bombe pe proprietatea școlii. Au mai fost găsite bombe și în curțile oamenilor, fapt ce a dus la o depopulare alarmantă în zonă. Chiar dacă  Armata a lansat o curățire a zonei și a investit 10 milioane dolari, spaima că există posibilitatea de a găsi o bombă lăsată în urmă a determinat mii de proprietari deschidă procese, acuzând constructorii de neglijență gravă și cer daune materiale nespecificate. 

{gallery}bombesirachete{/gallery}

 

Sursa: fatosdesconhecidos.com.br, oddee.com, barnorama.com, sfgate.com, scpr.org, articles.chicagotribune.com, losangelesregister.com,  isciencetimes.com, funtobebad.blogspot.ro, turbosquid.com