Raport CIA: În ultimii 25 de ani din Romania s-au FURAT 400 de miliarde!

Spread the love

Loading

Un raport CIA arată că în 25 de ani, din România au plecat către bănci

străine 400 de miliarde de dolari.

romania de vanzare 620x350

Analistul economic Radu Soviani se aşteaptă la investigaţii mai intense ale procurorilor care vor scoate la iveală furturile din domeniul bancar. Mai grav este că studiile arată că multe dintre firmele care declară pierderi în România îşi scot de fapt din ţară profiturile. Sunt sume de ordinul miliardelor de euro. 

 

În ultimii 25 de ani, lichidarea industriei s-a desfăşurat la scara întregii ţări şi acum România importă aproape tot: de la chibrituri până la mâncare şi utilaje grele. Iar ce au furat românii, străinii au preluat fără nicio responsabilitate, e concluzia analiştilor. În România ultimilor 25 de ani au dispărut zeci de ramuri industriale şi multe dintre combinatele care atrăgeau forţa de muncă din zone întregi nu mai există. Studiile arată că în România, din primele 42 de firme ca mărime şi importanţă, doar 9 aparţin statului şi capitaliştilor români. Analiştii economici atrag atenţia însă asupra unui paradox: în timp ce economia a ajuns pe mâinile străinilor, de ani de zile, în dosarele procurorilor se pare că doar românii fură.

Cifrele arată că 90% din sistemul nostru bancar este deţinut de străini.

Marile furturi bancare din România:

BANCOREX: pagubă de 2,5 miliarde de dolari doar din credite;

Banca Dacia Felix: gaură de sute de milioane de dolari;

BANKCOOP: fraudă de un miliard de dolari;

FNI: două miliarde de dolari;

Caritas: 80 de milioane de euro;

Banca Internațională a Religiilor: 67 de milioane de dolari;

Credit Bank: 20 de milioane de dolari.

Parlamentarii ar trebui să îngrădească privilegiile băncilor și să sprijine poporul roman. Hoția băncilor a atins cote imaginabile și dacă nu se ia măsuri întreaga țară românească va ajunge în proprietatea băncilor străine. Avem un model – Islanda – unde băncile au fost scoase din țară și complicii autohtoni băgați la pușcărie. 

Români, treziți-vă! Până nu-I târziu!

Surse: alternativenews.ro , cyd.ro, expunere.com, efemeride.ro, infocs.ro, justitiarul.ro, romaniaregala.wordpress.com