Razboi între RCS & RDS și Antene

Spread the love

Loading

imagesȘeful Antena Group a fost reținut de DNA

Nici nu s-a uscat bine cerneala de pe numirea Laurei Codruța Kövesi la șefia DNA că deja și-a ascuțit colți. Se știe, numirea acesteia, deși un procuror controversat, a fost prețul cooabitării cu guvernatorul Traian Băsescu. Numirea femei în fruntea DNA-ului are un singur scop, să răzbune pe președinte. Și cine sunt primii vizați: Antena1, Antena 2 și Antena 3. În cpecial postul tv Antena 3, care a deschis ochii poporului despre nemerniciile tătucului Băsescu și ale liderilor PDL.

 

Într-o țară cu o justiție adevărată când în presă apare o dezvăluire cu probe, procurorii încep cercetările și nu sunt puține cazuri în care jurnaliștii au ajutat oamenii legii să găsească probe. Dar la noi, câinii latră, urșii merg și nici un procuror nu se sesizează că țara asta este furată, mințită și devalizată.

Practic în România anului 2013 există o dictatură a magistraților și în acțiunile lor, foarte multe reprobabile, nu pot fi cercetați, nici pentru delicte comune.

Ce va urma o să vedem, dar cu siguranță că toți inamicii lui Băsescu să se aștepte să fie cercetați și dacă nu condamnați să fie beșteliți de posturile care fac linșajuri mediatice.

Șeful Antena Group a fost reținut de DNA

Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena Group, compania care deține posturile de televiziune Antena1, Antena2, Antena3, Euforia și GSPTV, a fost ridicat de procurorii DNA, pentru santaj, potrivit unui comunicat de presa.

Potrivit DNA, directorul general al Antena TV Group este urmărit penal pentru șantaj, după ce, în perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, ar fi constrâns un administrator al unei societăți comerciale să semneze un contract în condiții prestabilite, impuse de învinuit, sub amenințarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromițătoare pentru persoana în cauză, potrivit Mediafax.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție efectuează cercetări penale față de inculpatul Alexandrescu George Sorin, director general al Antena TV Group, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de șantaj”, se arată în comunicatul DNA, care nu precizează numele celui care a făcut plângerea.

Potrivit informațiilor furnizate de Realitatea TV, acuzația împotriva lui Alexandrescu a fost depusă la DNA de catre Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS, cel mai mare operator de televiziune și internet de pe piața locală.

Din rezoluția de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt: „În perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, inculpatul Alexandrescu George Sorin, director general al Antena TV Group, a constrâns un administrator al unei societăți comerciale să semneze un contract în condiții prestabilite, impuse de inculpat, sub amenințarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromițătoare pentru persoana în cauză”.

Dosarul a fost constituit ca urmare a denunțului părții vătămate.

„Facem precizarea ca inceperea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, se mai mentioneaza in comunicatul DNA.

 

Cum a inceput conflictul între RCS&RDS și Antena TV Group

Conflictul dintre cele două companii a început în aprilie anul trecut după ce RCS&RDS a scos din grila sa de programe cele cinci canale ale Antena Group pentru cei un milion de abonați de ai serviciilor sale de televiziune digitală prin satelit. Oficialii RCS&RDS îi acuzau atunci pe cei de la Antena Group că le-au cerut 7 milioane de euro pe an pentru transmiterea Antena1, Antena2, Antena3, Euforia si GSPTV pentru abonați de satelit ai Digi.

„RCS își sfideaza în continuare abonații, ignorând solicitările acestora și urmărind un interes meschin: acela de a mări taxa de abonament, folosindu-se de această situație. Săptămâna acesta le-am solicitat, într-o scrisoare deschisă, să dezvăluie sumele imense pe care le plătesc pentru conținut altor posturi de televiziune. Au refuzat să arate deschidere în această privință, încercând să își inducă în eroare abonații, cu scopul de a le putea justifica o nouă mărire a abonamentului”, afirma în aprilie anul trecut Sorin Alexandrescu.

Alexandrescu s-a alăturat grupului Intact în 2008, fiind inițial director executiv al Antenei 1. Începând cu decembrie 2010, a preluat conducerea Antena Group, entitate care a reunit toate operațiunile companiilor Antena 1, Antena 2, Euforia și GSP.

El a coordonat și implementat integrarea operațională a celor patru stații TV ale grupului, precum și crearea unui nou sistem de management dedicat noii entități. Acest proiect a inclus și relocarea operațiunilor tv din grup în noua clădire Intact Media Center.

Între 2000 și 2008, Alexandrescu a fost directorul general al Kandia-Excelent, coordonând în 2007 vânzarea acestei companii către Cadbury, o tranzacție în valoare de 100 milioane de euro.

Sorin Alexandrescu este licențiat în drept, masterand în economie și deține o diplomă internațională MBA în management. El are o experiență de peste 12 ani în industria bunurilor de larg consum, corporate finance, asset management, M&A, burse de valori.

Antena Group reprezintă divizia de televiziune a trustului Intact. Trustul are operațiuni în televiziune, presa scrisa, radio, online și producție și deține branduri precum Antena1, Antena 3, Jurnalul National, Radio ZU sau gsp.ro.

 

Avocatul Mateuţ: Nu există probe privind şantajul, în cazul Sorin Alexandrescu

În cazul directorului Antena Group, Sorin Alexandrescu, nu există probe privind şantajul, a declarat, vineri, avocatul Gheorghiţă Mateuţ.

„Nu rezultă nici un indiciu că a fost o faptă de şantaj, nu există nici măcar indicii din convorbirile telefonice”, a declarat, vineri, avocatul Gheorghiţă Mateuţ, la Judecătoria sectorului 1.

Totodată, avocatul lui Alexandrescu susţine că DNA nu avea competenţă să ceară arestarea preventivă a directorului Antena Group în acest caz.

În plus, „din interceptări nu reiese că Bendei a fost şantajat”, a declarat avocatul Gheorghiţă Mateuţ.

Comunicatul DNA cu privire la directorul Antenei Group, ANTEDATAT pe site-ul instituţiei

Comunicatul postat joi (30 mai 2013) pe site-ul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), privind cercetarea penală faţă de directorul Antenei Group, Sorin Alexandrescu, a fost modificat, joi seara.

Mai exact, este vorba despre data documentului postat pe pagina de internet a instituţiei anticorupţie.

Iniţial, comunicatul în care se făcea referire la faptul că Sorin Alexandrescu este învinuit era datat 28 mai 2013, deşi a apărut în 30 mai 2013.

Ulterior, în timp ce la emisiunile TV se vorbea despre acest caz, data a fost modificată. La fel, şi numărul documentului a fost schimbat din 481 în 487.

Analistul Radu Tudor consideră că, în acest caz, este vorba despre o acţiune premeditată.

„Mizez acum pe luciditatea judecătorilor care mâine vor decide dacă sau nu un mandat de arestare pe 29 de zile pe baza unei asemenea porcării şi a unui fals flagrant (…) Ei au oferit dovada premeditării acestui act”, a comentat joi seara, Radu Tudor, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

În replică, DNA spune că este vorba despre o greşeală a celor de la IT.

Joi dimineaţă, în urma unei operaţiuni de forţă declanşate de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), directorul general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost condus la sediul instituţiei a cărei şefă este Laura Codruţa Kovesi, pentru audieri.

Pe parcursul întrevederii însă, calitatea sa de martor a fost transformată în cea de învinuit.

Din informaţiile obţinute neoficial, acuzaţia pare să fie bazată pe o plângere făcută de RCS-RDS.

În urma acestei plângeri, SRI şi DNA ar fi organizat o acţiune de supraveghere a convorbirilor telefonice şi personale purtate de Sorin Alexandrescu, în încercarea de a-i fabrica un dosar de şantaj.

{gallery}antena3{/gallery}

Mircea Badea: Dosarul lui Alexandrescu este construit invers. S-a construit dosarul, pentru a se crea fapta

„Acest dosar este contruit invers: nu a existat fapta şi s-a construit dosarul, ci s-a construit dosarul pentru a se crea fapta”, a comentat realizatorul „În gura presei”, Mircea Badea, pe marginea interceptărilor apărute în dosarul directorului Antena Group, Sorin Alexandrescu.

„Domnul asta, Bendei, a lucrat îndeaproape cu procurorii de la DNA, care îi şi suflau în cască unele replici, sau cel puţin aşa părea”, a declarat Mircea Badea, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Badea a subliniat că, în lumea privată, negocierile sunt dure, cu luări de poziţii foarte puternice, şi a subliniat că, „pentru că Sorin Alexandrescu nu era foarte agresor” în negocieri, „se ducea el (Ioan Bendei – n.r.) foarte victimă”.

„Ioan Bendei şi-a pus un microfon la gât, undeva, şi tot încerca să scoată de la Sorin Alexandrescu o ameninţare la adresa lui, una personală. Şi se tot întâlneau”, a declarat Mugur Ciuvică, la Antena 3.

Adrian Ursu, despre reţinerea lui Sorin Alexandrescu: Nu există justificarea acţiunii

Informații extrem de interesante din rechizitoriul procurorilor în baza cărora s-au făcut reținerile pe numele lui Sorin Alexandrescu.

La prima vedere pare a fi un referat din interceptări fără niciun fel de probă concretă și, din discuțiile interceptate și redate în dosar, nu reiese că Sorin Alexandrescu l-ar fi amenințat vreodată pe directorul RCS&RDS.

În plus, deși se știa că ar fi vorba despre un contract de 1,7 milioane de euro între Mitică Dragomir și aceștia, de fapt, suma este de două ori mai mare.

SRI şi DNA ar fi ASCULTAT convorbirile lui Sorin Alexandrescu. „Este un act de intimidare la adresa dreptului de liberă exprimare”

Adrian Ursu, realizatorul emisiunii „Secvenţial„, a comentat pe marginea acestui subiect, vineri, în direct, la Antena 3.

E o lectură foarte interesantă. Citesc şi eu acum paginile, nu puţine, ale acestui referat şi constatăm că cititul ne ajută uneori în viaţă. Deşi operaţiunea este de obicei obositoare, de data asta este foarte folositoare„, a spus realizatorul TV.

Potrivit referatului, Sorin Alexandrescu nu l-a ameninţat pe Bendei, reprezentantul RCS&RDS.

Sorin Alexandrescu, în viziunea procurorilor, a trebuit reţinut pentru că era pe punctul de a face o infracţiune de şantaj„, a punctat, într-o notă ironică, jurnalistul.

Este clar că toată operaţiunea a fost montată cu un singur scop, şi anume compromiterea persoanei şi compromiterea instituţiei pentru care lucrează persoana respectivă (Sorin Alexandrescu-n.r.). Nu există în tot acest referat justificarea acţiunii„, a mai spus Adrian Ursu.

Surse: wall-street.ro, antena3.ro, romanialibera.ro,